Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας

Με τροπολογίες που προστέθηκαν χθες το απόγευμα στο νομοσχέδιο για τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σειρά διατάξεων που μεταξύ άλλων, επισπεύδουν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εξασφαλίζουν υπό όρους προσωρινή αναστολή καταβολής ΦΠΑ στους εισαγωγείς ειδών από τρίτες χώρες, προοριζόμενων για προώθηση στην Ε.Ε. - ή μετακύλισή του στους εδώ πελάτες τους.

Ο κύριος κορμός του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αφορούσε ως επί το πλείστον, τον...

Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας στην Βουλή (videos)








Σαλμάς: «Πότε στο παρελθόν χρωστούσαν τα ταμεία μόνο 3 μήνες στους φαρμακοποιούς; ΠΟΤΕ είναι η απάντηση, δεν πρέπει να διαμαρτύρονται συνεχώς!» (video)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά είχε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Life η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου. Πολλά και ενδιαφέρονται ακούστηκαν στην εκπομπή, που ήδη προκαλούν αντιδράσεις στους φαρμακοποιούς... Ειπώθηκε ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν χρωστούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στους φαρμακοποιούς μόνο τρεις μήνες (!), είπε πως αποπληρώθηκαν όλα (!) τα ληξιπρόθεσμα παλαιά χρέη, ενώ για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά κατηγόρησε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός τα φαρμακεία.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων και το δημοσίευμα της Guardian:


Ενημέρωση από ΦΣΑ για χορήγηση αναλώσιμων υλικών στον ΕΟΠΥΥ από 1/3


Aθήνα,  28  Φεβρουαρίου   2013
            ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΣΑ 
ΘΕΜΑ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ 1-03-13 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Όπως μας πληροφόρησε ο ΕΟΠΥΥ με το υπ.αριθ. Γ31/269/28-2-13  έγγραφό του,  η διαδικασία πιστοποίησης των  φαρμακοποιών στο e-ΔΑΠΥ , θα ολοκληρωθεί στις 8-3-13. 
Η πιστοποίηση αυτή, θα γίνει αυτόματα από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από κάθε μέλος χωριστά. 
Μέχρι τις 8-3-2013 τα αναλώσιμα θα χορηγούνται με την...

Οι "κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας" στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, εισήχθησαν και συζητήθηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τα άρθρα του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Μεταξύ άλλων, με τα άρθρα αυτά ρυθμίζεται η καταβολή των οφειλομένων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς, νοσοκομεία, κλινικές και ιδιώτες.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε ότι τα σχετικά άρθρα που αφορούν την καταβολή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να έχουν ψηφισθεί από χθες, διότι υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι λόγω έλλειψης ρευστότητας των εργοδοτών, κυρίως στις κλινικές, τα εργαστήρια και τα φαρμακεία. 

Αποπληρώθηκαν ληξιπρόθεσμα 2,3 δισ ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου


«Από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Φεβρουαρίου του 2013, έχει ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Το Φεβρουάριο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδέσμευσε προς τα Υπουργεία το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταικούρας είπε επίσης ότι έως το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποδέσμευση ποσού 3,7 δισ. ευρώ με το οποίο θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΑ Κ. ΠΑΤΟΥΛΗ


Αγαπητέ κ. πρόεδρε του ιατρικού συλλόγου Αθήνας,
με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ, τόσο τις τοποθετήσεις σας σε τηλεοπτικές εκπομπές περί δραστικής ουσίας, όσο και την αλληλογραφία σας με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Είχα αποφασίσει να μην απαντήσω στις τοποθετήσεις σας, όχι για λόγους απαξίωσης, αλλά για να αποφύγω τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να επιβάλει η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Η αναφορά σας όμως στην κοινή επιστολή μας προς την τρόικα, που εμπλέκει το σύλλογο μου και εμένα προσωπικά ως υπογράφοντα, με αναγκάζει να λάβω θέση.

Επιστολή ΦΣΡ προς ΠΦΣ για τα αναλώσιμα διαβήτη

Συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό, με έγγραφο της 28-1-2013 και αρ.πρωτοκ.4314  του ΕΟΠΥΥ, τα αναλώσιμα ΣΔ δε θα αναγράφονται σε συνταγές, όπως μέχρι σήμερα, αλλά μόνο σε παραπεμπτικά-γνωματεύσεις ιατρών.

   Σε μεταγενέστερο Δελτίο Τύπου της 6-2-2013, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει πως δε θα υπάρχει η διαδικασία της δαπάνης, αλλά οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται με ποιο τρόπο τα φαρμακεία θα εκτελούν τα παραπεμπτικά ώστε να αιτηθούν το υπολειπόμενο ποσόν από τον ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας τους φαρμακοποιούς να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία e-ΔΑΠΥ.

Έντονη δυσφορία Λυκουρέντζου για τον εσωτερικό "συνδικαλισμό" στο υπουργείο Υγείας

Πολύ έντονη δυσφορία εκφράζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από συνεχή επεισόδια εσωτερικού "συνδικαλισμού" στο εσωτερικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι πυρ και μανία μετά την τηλεοτπτική εμφάνιση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στην τηλεόραση της ΝΕΤ, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η υφυπουργός Υγείας επανέλαβε την γνωστή τακτική της να εξαπολύει βέλη κατά συναδέλφων της στην πιολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για πλευρές των αρμοδιοτήτων τους, ενώ ισχυρίσθηκε ακόμη ότι ενημερώνεται μόνον "εικονικά" για τα θέματα του υπουργείου Υγείας...



Ούτε ένα ευρώ από τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Τίποτε δεν άλλαξε μετά την προ 15ημέρου «κατσάδα» Σαμαρά στους διοικητές


Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στον ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό. Από τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να επιπλήττει τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων επειδή δεν αποδίδουν εγκαίρως στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές υπέρ υγείας, έως σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.


Σκοπούλη: Στο υπουργείο Υγείας επικοινωνούμε εικονικά


Αίσθηση προκάλεσε για μια ακόμη φορά με δήλωσή της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. "Δεν έχω ιδέα", τόνισε η κ. Σκοπούλη αναφερόμενη στο επίδομα τοκετού και πρόσθεσε: "Άλλοι το έχουν αποφασίσει, δεν είμαι ενημερωμένη, ειλικρινά σας λέω. Δεν γνωρίζω τίποτα".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν επικοινωνούν στο...

Φθηνά φάρμακα για διαβητικούς, αυξημένα υπογλυκαιμικά επεισόδια


Την πιθανότητα της αύξησης των υπογλυκαιμικών επεισοδίων στους πάσχοντες από διαβήτη και κατ' επέκταση άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως το εγκεφαλικό και το έμφραγμα, επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες. 

Τα παλαιά και φθηνά φάρμακα που ζητούν τελευταίως όλο και περισσότεροι ασθενείς από τους γιατρούς τους, καθώς δυσκολεύονται να καταβάλουν τη συμμετοχή τους, προκαλούν συχνότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια στους διαβητικούς πάσχοντες σε αντίθεση με τα νεότερα φάρμακα, τα οποία όμως είναι πιο ακριβά.

Εξόφληση χρεών του ΕΟΠΥΥ για το 2011 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας (έως τον Ιούνιο)

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το 2011 μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε πως το υπουργείο διαθέτει 300 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία, προκειμένου να αποπληρώσουν και να συμψηφίσουν τις οφειλές τους εντός των δύο προσεχών μηνών (οφειλές που είναι ωστόσο «συγκλονιστικά μεγαλύτερες» από εκείνες των εταιρειών, καθώς οι πρώτες ανέρχονται σε 700- 800 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 150 εκατ. ευρώ των δεύτερων).

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι Συνιστολόγοι Φαρμακοποιοί απαντούν στον κ. Πατούλη

«ΠΕΡΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ , ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση του Ι.Σ.Α., υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του Κο Πατούλη, στην οποία κατηγορείται ευθέως ο Έλληνας φαρμακοποιός για παράνομες πρακτικές άσκησης του επαγγέλματος του.
Κρίνουμε σκόπιμο λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που θίγονται μέσω της ανακοίνωσης του Ι.Σ.Α.
1) Όπως είναι γνωστό το φαρμακείο είναι μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ακόμα και σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας ,όπου δεν υπάρχει...

Πρώτο θέμα στην βρετανική Guardian οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα

Μία από τις μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει σήμερα ως κυριότερη είδηση της ημέρας τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Στο άρθρο της αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση λόγω των συνεχών μειώσεων στις δαπάνες υγείας και των φαρμάκων ειδικότερα. Άνθρωποι στερούνται της θεραπείας τους επειδή το ελληνικό κράτος οφείλει πολλά χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είναι έτοιμες ακόμα και να αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά.

Ταυτόχρονα, τονίζεται στο κείμενο, ότι ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός σταμάτησε την παροχή αίματος προς την Ελλάδα, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Στην Αθήνα περιγράφονται χαοτικές καταστάσεις με τους ασθενείς να...

Απάντηση ΙΣΑ στον κ. Λουράντο

Ερωτάται ο κος Λουράντος, σε ποιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα προβλέπεται η υποχρεωτική συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου γενοσήμου από το φαρμακοποιό; (όπως ο Ν4052/2012 στην Ελλάδα).


Ο ΙΣΑ απορρίπτει τα διαλαμβανόμενα στην απάντηση του Προέδρου του ΦΣΑ κου Λουράντου περί επίθεσης και ατομικών ισχυρισμών του Προέδρου του ΙΣΑ κου Πατούλη και του Γεν. Γραμματέα κου Τσούκαλου.

Θεωρούνται ως επιεικώς ατυχείς, απαράδεκτοι, προκλητικοί και απορριπτέοι οι υπαινιγμοί του, περί συνέργειας του Προέδρου του ΙΣΑ με γραμμές κυβερνήσεων και κομμάτων.

Μήπως ενθυμείται ποιός «ακομμάτιστος»!!! υγειονομικός από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε Πρόεδρος του ΙΦΕΤ; Για να μην τον κουράζουμε, του υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο κος Λουράντος.

Ο κος Λουράντος, στην απάντησή του, εντέχνως αποφεύγει να...

ΠΦΣ : AΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

    ΑΘΗΝΑ 27/2/2013
                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΣ του Π.Φ.Σ που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,

ΖΗΤΑ

Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του μηνός Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου


                                                                                        ΑΚΟΜΗ


ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

"Χαστούκι" για τον ΕΟΠΥΥ από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον ουσιαστικό και όχι τον τυπικό έλεγχο της συνταγογράφησης των γιατρών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντόπισε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το τεχικό κλιμάκιο της τρόικας το οποίο επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας.

Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας ζήτησαν μετ' επιτάσεως άμεση και ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσδιορίζονται οι τιμές αναφοράς για τα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς, όπως ανέφεραν στην ελληνική πλευρά, ο σημερινός τρόπος είναι περίπλοκος, οδηγεί σε λάθη και δεν είναι κατανοητός.

Ο Μ. Σαλμάς για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ: "Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα του νοικοκυρέματος που κάνουμε"

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την εξοικονόμηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ από την εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών Υγείας όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής.

Μετά από όλες τις εξορθολογιστικές ενέργειες που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, η εξοικονόμηση δαπανών ενδεικτικά έχει ως εξής:

Το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την...


Ι. Μιχελάκης: «Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία τα ύποπτα επιχειρηματικά παιχνίδια πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών»

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Μιχελάκη, προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με το ποια μέτρα θα λάβει για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς φαρμάκου και την καταπολέμηση κάθε ύποπτης επιχειρηματικής πρακτικής. 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ιωάννης Μιχελάκης Βουλευτής Επικρατείας - Νέα Δημοκρατία
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Θέμα: «Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία τα ύποπτα επιχειρηματικά παιχνίδια πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών»

Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι η αισθητή μείωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης εξαιτίας της...

ΕΟΠΥΥ: Τέλος σε γυαλιά, κολάρα, επιδόματα τοκετού! Πόσο μειώνονται οι παροχές

Κόβονται και οι τελευταίες παροχές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι όπως επιτάσσει η τρόικα. Τι έχασαν οι ασθενείς και τι εξοικονόμησε ο οργανισμός;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έχασαν και τις τελευταίες απολαβές τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο ενιαίος κανονισμός παροχών του οργανισμού κόβει πια και την παραμικρή διευκόλυνση προς τους περίπου 10 εκατ πολίτες. Πια με τον κανονισμό που εφαρμόζεται μπορεί το Υπουργείο Υγείας να καλύπτει τις απαιτήσεις της τρόικα εξοικονομώντας πόρους, στην πράξη όμως τις ανάγκες τις πληρώνουν οι ασθενείς.

Ειδικότερα με βάση του τι ισχύει σήμερα από το επίδομα τοκετού που καταργήθηκε σε...

Μεγάλη πολυεθνική απειλεί να αποσύρει 72 φάρμακά της από την ελληνική αγορά!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, πολύ γνωστή και πολύ μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δρστηριοποιείται και στην Ελλάδα, έχει διαμηνύσει τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι, μετά από εντολή της μητρικής εταιρείας, προτίθεται να αποσύρει 72 φαρμακευτικά σκευάσματά της από την ελληνική αγορά, εάν μέχρι τις 15 Μαρτίου δεν έχει αποπληρωθεί για ικανό μέρος των οφειλομένων προς αυτήν.

Αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο...


Ανδρέας Γαλανόπουλος στο ygeia360.gr: 800 - 900 φαρμακεία θα κλείσουν μέσα στο 2013!

Μεγάλες ανακατάτάξεις στο χώρο της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας προβλέπει για το 2013 ο αντιπρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) Ανδρέας Γαλανόπουλος και διευκρινίζει χαρακτηριστικά ότι "θα επιβιώσουν μόνον οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αντιληφθούν το πνεύμα το οποίο επιβάλλει η βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Μιλώντας στο ygeia360.gr, ο Ανδρέας Γαλανόπουλος σημειώνει ότι το πλέον πιθανό είναι να...


Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Φ.Σ. Πειραιά


Κύριε Πρόεδρε

Οι συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των 60 ημερών από το Ε.Ο.Π.Υ.Υ, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας και επιβίωσης των φαρμακείων μας. Σύμφωνα με τη σύμβαση με τον οργανισμό σας οφείλατε να έχετε ήδη εξοφλήσει τις συνταγές μηνός Νοεμβρίου. Για λόγους όμως που μόνο εσείς γνωρίζετε, διαχειριστήκατε τις εισροές των χρημάτων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ με τέτοιο τρόπο, που αγνοήθηκε η προς εμάς συμβατική σας υποχρέωση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υφίστανται τα φαρμακεία μας.

Χρωστάς στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ; Φυλακή!


Δεκαπέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης να στείλει σε 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης απαιτεί από τους εφόρους με κατ΄ επείγουσα εγκύκλιό του να βάλουν φυλακή όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν γυρίσει την «πλάτη» στην εφορία πάνω από 4 μήνες.

Οι οφειλέτες που χρωστούν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ ξεπερνούν σε αριθμό τους 80.000 ενώ όσοι έχουν χρέη κάτω από 3.000 ευρώ ανέρχονται σε περίπου 2.300.000.

Ζημία 250 εκ. ευρώ κατ' έτος για τον ΕΟΠΥΥ με την νομοθετική διάταξη για τον συμψηφισμό του rebate στους βιομήχανους


Την θέσπιση της διαδικασίας του συμψηφισμού μεταξύ των χρεών των φαρμακευτικών επιχειρήσεων από το rebate και των χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τις φαρμακευτικές εταιρείες προβλέπουν κατεπείγουσες διατάξεις νόμου τις οποίες κατέθεσαν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο αναπληρωτής
υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Με τη διαδικασία του συμψηφισμού, όμως, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr διαβεβαιώνουν ότι...

Απάντηση Λουράντου στην επίθεση από τον κ.Πατούλη


            27-2-2013,

Διάβασα σήμερα την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον μου ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το θέμα της συνταγογράφησης με δραστική ουσία. Θα ήθελα λοιπόν να υπενθυμίσω τα εξής:

Οι ατομικοί ισχυρισμοί των δύο καθ’  όλα σεβαστών ιατρών, ότι δήθεν «συμμαχώ με την τρόικα» είναι αστείοι και υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του κόσμου, εφόσον από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο ελάχιστοι έχουν αγωνιστεί όσο εγώ εναντίον των αδικιών που επέφεραν και συνεχίζουν να επιφέρουν οι μνημονιακές επιλογές που επιβάλλονται με τη συνέργια των ελληνικών Κυβερνήσεων και πιο ειδικά κομμάτων στα οποία ο κος Πατούλης είναι ενεργό μέλος.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπαραθέσεις ΦΣΑ και ΙΣΑ με φόντο τη δραστική ουσία.


Ο κ. Κώστας Λουράντος , πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής μιλώντας στο Healthview με αφορμή την ανακοίνωση του ΙΣΑ περί  μάσκας που έπεσε σχετικά με τη θέση των φαρμακοποιών στο θέμα της δραστικής ουσίας και της «υπόδειξης» ότι αν οι φαρμακοποιοί επιθυμούσαν να είναι και θεράποντες γιατροί θα έπρεπε να είχαν επιλέξει να σπουδάσουν την Ιατρική  Σχολή αντί της Φαρμακευτικής, περνάει στην αντεπίθεση και δηλώνει ότι στην πραγματικότητα φαίνεται ότι μάλλον οι ιατροί επιθυμούν να γίνουν φαρμακοποιοί , διαθέτοντας το φάρμακο κατά το κοινώς  λεγόμενο .... «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». 

Αναζητούνται αιμοδότες, κοστίζουν λιγότερο!


Η αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ καθώς η Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι μειώνει τις ποσότητες αίματος που αποστέλλει κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Ο λόγος; Η Ελλάδα δεν καταβάλει στην ώρα της τα οφειλόμενα.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη αναφέρει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ζήτημα μη καταβολής των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας προς την Ελβετία, αναφορικά με τις εισαγωγές αίματος ή προϊόντων αίματος.

To πρώτο Generics Conference στην Αθήνα


Πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου το πρώτο συνέδριο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα γενόσημα φάρμακα, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Το Generics Conference 2013 διοργανώνεταιαπό την Ethos Media S.A. σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & HealthBusiness και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

To συνέδριο θα διαρκέσει από τις 9.00 ως τις 17.00 και θα αποτελείται από τέσσερα πάνελ συζητήσεων. Οι ενδεικτικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

Αναδιατύπωσε άρθρα του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών ο Ρουπακιώτης


Σε αναδιατυπώσεις των επίμαχων διατάξεων (άρθρα 62 και 83) που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε αναδιατυπώσεις άρθρων που προβλέπουν ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τις αναδιατυπώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Κ.Λουράντος: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ .... ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Υ.Υ.Κ.Α.!!!


Σήμερα 26-02-12 κατετέθη στην Βουλή από το Υπουργείο Υγείας το σχέδιο Νόμου: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας».

Στην συνοπτική έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο σχέδιο Νόμου αντιγράφω τα εξής:

«Αρθρο 1
Με το παρόν άρθρο και μέσω των περιγραφόμενων διαδικασιών εκχώρησης και συμψηφισμού απαιτήσεων διασφαλίζεται η είσπραξη των ποσών επιστροφής που προβλέπονται στις διατάξεις του υπό τροποποίηση άρθρου από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.) κατα τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, καθότι με τον συμψηφισμό των αμοιβαίων απαιτήσεων μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ., φαρμακευτικών εταιρειών η Κ.Α.Κ. και νοσοκομείων γίνεται εκκαθάριση αυτών, ενώ εξυγιαίνεται η αγορά και αποφεύγεται η συσσώρευση οφειλών όλων των εμπλεκομένων μερών.»

ΙΣΑ: Σύμμαχος της τρόικα ο Λουράντος


Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:
"Ο καθ΄ όλα σεβαστός κ. Λουράντος με τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, αντιδρώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και μήνες.

ΠΦΣ: Παράνομη καθυστέρηση πληρωμών


Aπαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση παρατηρείται και πάλι στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία .

Παρά τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, τα ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του αδρανεί στην διεκδίκηση των εισφορών , έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.

Aνακοίνωση μελών ΔΣ ΠΦΣ

23.02.13
Συνάδελφοι, πριν 4 ημέρες είδαμε με κατάπληξη, σε διάφορα σαιτ, μια σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και μιας ιδιωτικής εταιρείας, για την επεξεργασία των συνταγών μας.  Θέλουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά να  σας ενημερώσουμε τα εξής:

- Δηλώνουμε ότι πρώτη φορά είδαμε αυτή την σύμβαση. Ουδέποτε μας εδόθη τέτοια σύμβαση, ούτε ως σχέδιο, ούτε ως απόφαση. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουμε ξαναδεί αυτό το κείμενο. Περιήλθε στα χέρια μας μετά από πιέσεις Συλλόγων και Προέδρων και αφού αρχικά ο ΠΦΣ αρνιόταν την ύπαρξή του.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη

Με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα συναντηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη όλων των δεικτών οι οποίοι αφορούν τις δανειακές δεσμεύσεις της χώρας μας στον τομέα της Υγείας, ενώ, σε μεταγενέστερο χρόνο, θα ακολουθήσει πιθανότατα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους επικεφαλής της τρόικας.



ΦΣΑ: Ζητάμε παράταση για τα αναλώσιμα διαβήτη



            Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

            Η διαδικασία χορήγησης των αναλωσίμων υλικών για τους διαβητικούς , σύμφωνα με τα υπ.αριθ. 4314/28-1-2013 έγγραφα και άλλα σχετικά έγγραφα του Οργανισμού σας, τροποποιείται μόνο ως προς την συνταγογράφηση από 1/3/2013.

            Σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Οργανισμού σας, μας ενημέρωσαν ότι θα αποσταλεί στον Σύλλογο  μας ο κλειδάριθμος εκάστου μέλος μας, ο οποίος θα είναι απαραίτητος για την καταχώρηση των υλικών αυτών ηλεκτρονικά και στην συνέχεια για την πληρωμή τους.

Πράσινες συνταγές μόνο οι Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ μας ενημερώνει:

1) Ότι πράσινα συνταγολόγια έχουν δικαίωμα να πάρουν μόνο οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί του ΕΟΠΥΥ (και φυσικά οι σχηματισμοί του συστήματος Υγείας δηλ. Κέντρα Υγείας, αγροτικά ΠΙ κτλ). Άρα μόνο αυτοί μπορούν να συνταγογραφήσουν αναλώσιμα Διαβήτη!!!!

2) Από τους υπόλοιπους ιδιώτες ιατρούς δικαίωμα να πάρουν πράσινα συνταγολόγια έχουν μόνο οι:
  • Δερματολόγοι-αφροδισιολόγοι για συνταγογράφηση γαληνικών
  • ΩΡΛ για εμβόλια απευαισθητοποίησης (για τις περιπτώσεις αλλεργική ρινίτιδια, αλλεργική ρινοκολπίδα, αλλεργική εκκριτική ωτίτιδα, αλλεργική λαρυγγίτιδα)
  • Αλλεργιολόγοι για εμβόλια απευαισθητοποίησης

ΦΣΑ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΦΣ ΚΑΙ UNISYSTEM


            Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

          Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μόλις προχθές έλαβε γνώση για την  σύμβαση μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της UNISYSTEM.

          Η σύμβαση αυτή, ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε και ως εκ τούτου, θα θέλαμε να μάθουμε αν ο Οργανισμός σας έχει αποδεχθεί την εν λόγω σύμβαση , δεδομένου ότι οι συνταγές μετά την κατάθεσή τους αποτελούν περιουσία του ΕΟΠΥΥ. 

Aπόφαση ΔΣ ΦΣΑ για τη σύμβαση ΠΦΣ-Unisystems



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ που συνήλθε στις 25-2-2013 στα γραφεία του, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

     1.- Καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση και την εν κρυπτώ από τους   Φαρμακευτικούς  Συλλόγους  υπογραφή της από 14.11.2012 σύμβασης μεταξύ          ΠΦΣ και της ιδιωτικής εταιρείας UNISYSTEMS AE.

2.-  Η απόφασή σας αυτή, μας έθεσε προ τετελεσμένων και αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα το οποίο διαρρηγνύει την σχέση εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ του Δευτεροβαθμίου και των πρωτοβαθμίων Συλλόγων.

Eπιστολή Α.Σοφιανόπουλου προς Θ.Αμπατζόγλου


Aγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με ταπεινότητα σας γράφω, πως δεν πρέπει να απαντάτε, αν θέλετε τουλάχιστον να προστατεύσετε το εναπομείναν κύρος σας. Κάθε απάντησή σας, σας οδηγεί όλο και πιο χαμηλά, στην εκτίμηση των συναδέλφων.

Και εξηγούμαι:
·         Ποιά είναι κατά τη γνώμη σας η ετερόκλητη συμμαχία; Αυτή, που δημιουργείται από μέλη του Δ.Σ., που έστω και την τελευταία στιγμή, αντιδρούν προασπίζοντας την νομιμότητα,στο κατασκεύασμα που υπογράψατε; Ή οι δικοί σας εναγκαλισμοί με την ηγεσία του Υπουργείου;

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στο Ναύπλιο


Την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στον δήμο Άργους- Μυκηνών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτριος Κρίγγος, ευχαρίστησε τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση και λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής που αναπτύσσει ο δήμος.
Ο κ. Κρίγγος πρόσθεσε, ότι «η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, θεωρείται, πλέον, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε».

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Γρεβενά: Γιατροί συνταγογραφούν σε... ψηφοδέλτια γιατί τους τέλειωσε το χαρτί!

Αυτό αποκαλύφθηκε από ένα τραγελαφικό περιστατικό που συνέβη στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας. Νεαρός από την Σιάτιστα βρέθηκε εκεί για να θεωρήσει μία συνταγή που είχε πάρει προηγουμένως από γιατρό του Νοσοκομείου Γρεβενών.



ΙΚΑ: Προχώρησε σε δανεισμό 230 εκατ. ευρώ

Έντοκο δάνειο 200 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και 30 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ ΔΕΗ), με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, συνήψε το ΙΚΑ, προκειμένου να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις.


Θεόδωρος Αμπατζόγλου: Όταν κάποιοι προτιμούν το χάος αντί το πραγματικό συμφέρον του φαρμακοποιού...


Αθήνα, 25/2/2013

Όταν κάποιοι προτιμούν  το χάος αντί το πραγματικό συμφέρον του φαρμακοποιού….

Όταν κάποια πρόσωπα αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν κάτι θετικό, ως όφειλαν, στην  κοινή προσπάθεια όλου του κλάδου να αντιμετωπίσει  τα μνημονιακά μέτρα  και  τις επιπτώσεις τους,  επιδίδονται σε μια σπεκουλαδόρικη τακτική με παραποίηση και απόκρυψη της πραγματικότητας και αποκλειστικό στόχο να εισπράξουν μικροσυνδικαλιστικά οφέλη. 

Αναφερόμαστε φυσικά σε πέντε (5) από τα συνολικά δέκα πέντε (15) μέλη του ΔΣ του...

ΦΣΑΧ: Η απατηλή λάμψη της υποκρισίας


Κύριοι,
Εξακολουθούμε, να αναμένουμε απάντηση στο με αριθ. πρωτ. 30/21.01.13. έγγραφό μας,καθώς και την έγγραφη επικοινωνία σας, με τη Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, σε σχέση με την ατομική πληρωμή τριών συναδέλφων μελών του Φ.Σ. Αχαΐας και του Διανεμητικού Λογαριασμού των μελών του κατά την κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου.

Προξενεί, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός, πως και στα δύο Δ.Σ. το προεδρείο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος, κωλυσιεργούν προκλητικά στο ζήτημα αυτό, παρότι σε προσωπική τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Αχαΐας, του αναλύθηκε επαρκώς το ζήτημα και δεσμεύτηκε πως θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ! Κρίση και προβλήματα ξεσπιτώνουν τον Οργανισμό

Μαζεύουν σιγά σιγά τα πράγματά τους από το κτίριο της Κηφισίας και αναχωρούν για άλλες…πολιτείες διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ καθώς εντός των ημερών ο Οργανισμός αλλάζει στέγη. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μετακομίζει και ο ΕΟΠΥΥ από το πολυτελές αλλά ημιτελές κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας, ένα κτίριο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω προβλημάτων στη σύμβαση και οικονομικών εκκρεμοτήτων. 

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται οι υπηρεσίες να...

Συνέντευξη Δαγρέ στο capital tv (video)

Συνέντευξη στο capital tv για όλα τα θέματα που αφορούν τα φάρμακα, τις ελλείψεις, τις τιμές, έδωσε το μέλος του ΔΣ του ΦΣΑ, Γιάννης Δαγρές. Μερικά σημεία που τόνισε ο κ. Δαγρές:


Απάντηση Λουράντου στην ανακοίνωση του ΙΣΑ


Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ επιτίθεται στον ΦΣΑ και στους φαρμακοποιούς, μιλώντας για μάσκες που .. έπεσαν, για κρυφούς πόθους των φαρμακοποιών που θέλουν να γίνουν ... ιατροί και να επιλέγουν την θεραπεία των ασφαλισμένων, για φαρμακεία που λειτουργούν με βοηθούς φαρμακοποιών, απειλώντας τελικά ότι για αντίποινα θα ... δημιουργήσουν μικρά φαρμακεία στα ιατρεία τους ώστε να πουλά ο καθένας προϊόντα που σχετίζονται με την ειδικότητά του"!

Φαίνεται τελικά ότι μάλλον οι ιατροί επιθυμούν να γίνουν φαρμακοποιοί , διαθέτοντας το φάρμακο κατά το κοινώς λεγόμενον.... «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Και μάλιστα ιδρύοντας φαρμακεία στα ιατρεία τους !

Απόφαση ΓΣ ΦΣΑΧ σχετικά με τη σύμβαση ΠΦΣ-Unisystems


Η έκτακτη Γ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, συζήτησε αναλυτικά την σύμβαση μεταξύ Π.Φ.Σ.-UnisystemsΓ.Σ., διαπίστωσε τα εξής:

1.     To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., παρέβη τους όρους, που ρητά αναφέρονται στην σύμβαση, περί έγκαιρης ενημέρωσης των πρωτοβάθμιων, λειτουργώντας εκτός δημοκρατικών κανόνων, σεβασμού των πρωτοβάθμιων και πραγματικών συμφερόντων των μελών του Φ.Σ.ΑΧ. Επί της ουσίας, το προεδρείο του Π.Φ.Σ., λειτούργησε ως  κυβερνητικό υποκατάστατο του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου ενώ ο θεσμικός του ρόλος, είναι εντελώς διαφορετικός

2.    Λειτούργησε ως δήθεν αντιπρόσωπος, όλων των φαρμακοποιών ενώ ουσιαστικά δια νόμου εκπροσωπεί μόνο μέσω των εκλεκτόρων τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, οι οποίοι είναι και τα μοναδικά του μέλη.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση καθηγητή Φαρμακευτικής στην ανακοίνωση του ΙΣΑ

Πολλές φορές λέμε ότι η άποψη ενός καταξιωμένου επιστήμονα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσα ισχυρίζονται μερικοί για το κατά πόσο ο φαρμακοποιός είναι επιστήμονας, ο ειδικός του φαρμάκου και αν μπορεί να προβεί ο ίδιος σε αντικατάσταση ενός συνταγογραφημένου φαρμάκου με ένα ομοειδές της ίδιας δραστικής ουσίας.

Μετά λοιπόν από τις απαντήσεις που μας έδωσαν η καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νταϊφώτη (διαβάστε εδώ), ο πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κοκκάλου (διαβάστε εδώ), σήμερα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε αποκλειστικά στο farmakopoioi.blogspot την επιστημονική άποψη ενός ακόμη ειδικού, του κ. Ιωάννη Λουκά, αναπληρωτή καθηγητή Φαρμακευτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε λοιπόν τα όσα μας είπε ο κ. Λουκάς:

«Πούλησα το σπίτι μου για να πληρώσω φάρμακα της καρκινοπαθούς γυναίκας μου»


«Πούλησα ένα σπίτι για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στην ιατρική φροντίδα της καρκινοπαθούς γυναίκας μου που τα τελευταία χρόνια είναι κατάκοιτη». 

Είναι τα λόγια του κ Γιώργου Κούτρα με το οποίο αναδεικνύεται το σκληρό πρόσωπο ενός ανάλγητου «κοινωνικού» κράτους που δικαιολογεί μόνο τα 400 ευρώ από τις 2000 ευρώ που χρειάζεται το μήνα.

Ο κύριος Γιώργος ανεβαίνει ένα Γολγοθά  εδώ και 40 χρόνια προκειμένου να...