Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το 15ο PharmaPoint ανοίγει τις πύλες του στις 17 Οκτωβρίου

Ένα PHARMA point αφιερωμένο στην ανάπτυξη των φαρμακείων

Ο αειθαλής θεσμός του PHARMA POINT δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις: επί 15 συνεχή χρόνια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή χιλιάδων φαρμακοποιών, όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά όλης της χώρας.

Ωστόσο, από φέτος το PHARMA POINT αποκτά πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό. Από τη μία οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία, από την άλλη η...



... δημιουργία στη Θεσσαλονίκη του νέου επιστημονικού θεσμού ΠΣΕΦ (Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής), οριοθετούν το PHARMA point ακόμα περισσότερο σε θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του φαρμακείου.

Έτσι, φέτος το συνεδριακό μέρος θα περιλαμβάνει ό,τι έχει σχέση με την επαγγελματική διάσταση του φαρμακείου. Σε αυτή την έννοια περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τα θέματα λειτουργίας και διοίκησης φαρμακείου, οι καινοτομίες, οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τα μεγάλα ζητήματα για το θεσμικό πλαίσιο των φαρμακείων και του φάρμακου, καθώς και για τις προοπτικές του κλάδου.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών στο παρακάτω λινκ:


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι παρόλο που το συνέδριο-έκθεση είναι το δεύτερο σε προσέλευση συναδέλφων της χώρας και γίνεται υπό την αιγίδα του ΠΦΣ, ο πρόεδρος του ΠΦΣ απουσιάζει από το πρόγραμμα ομιλιών αφού ο ίδιος όπως μας δήλωσε δεν έχει κληθεί να παραβρεθεί.