Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνής διάκριση στη Φαρμακογνωσία σε Ελληνίδα επιστήμονα

Η Δρ Μαρία Χαλαμπαλάκη, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Φαρμακογνωσίας &Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής έλαβε το βραβείο Egon Stahl-Award 2015 with Silver Medal.

Το βραβείο αυτό το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ, απονέμεται από τη Society for Medicinal Plant and Natural Product Research – GA κάθε 2 χρόνια σε νέους επιστήμονες αναγνωρίζοντας και προωθώντας τη συνεισφορά τους σε διεθνές επίπεδο στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας και Αναλυτικής Φυτοχημείας (Pharmacognosy and Analytical Phytochemistry).
 Η βράβευση αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια του 63ου Διεθνούς Συμποσίου και Ετήσιου Συνεδρίου της GA στη Βουδαπέστη, που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Αυγούστου 2015.
Στα πλαίσια της τελετής βράβευσης, η κα Χαλαμπαλάκη παρουσίασε το ερευνητικό της έργο (award lecture) με θέμα "Integrated Metabolomic approaches in Natural Products Chemistry".

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η φορά που το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε Έλληνα, καθώς το 2009 είχε απονεμηθεί στο Δρ Προκόπιο Μαγιάτη, Επίκουρο Καθηγητή στο ίδιο τμήμα της Φαρμακευτικής Αθηνών.

Το βιογραφικό της Δρ Χαλαμπαλάκη: http://en.pharm.uoa.gr/personnel/laboratory-teaching-personnel/halambalaki-maria.html


πηγή : http://www.goodnews.gr/