Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Επιμένει η Λαγκάρντ: «Απελευθερώστε άμεσα το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων!»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο περιθώριο της επίσκεψης της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είπε στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη «απελευθερώστε κατά προτεραιότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων!».

Είδηση που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από την ελληνική κυβέρνηση και κατ'επέκταση ήταν θέμα χρόνου να φτάσει και στα αυτιά του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κώστα Λουράντου και φυσικά να προκαλέσει την οργή του. «Είναι πλέον πασιφανές ότι τα Αμερικάνικα Καρτέλ με την βοήθεια τοπικών οικονομικών συμφερόντων ετοιμάζουν το έδαφος για να καταλάβουν την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας», αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Λουράντος, ενώ άμεσα ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την PGEU, με την οποία τον τελευταίο μήνα υπάρχει πολύ στενή επαφή. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του κ. Λουράντου:



Πηγαίνοντας να πάρω το αυτοκίνητό μου από το συνεργείο (τά'φτυσε και αυτό) άκουσα πως η Κυβέρνηση ψάχνει "ισοδύναμα μέτρα" για το ΦΠΑ στην παιδεία... Μάλιστα η εκφωνήτρια των ειδήσεων τόνισε ότι αυτά τα ψάχνουν από την φοροδιαφυγή και την απόκρυψη εσόδων ....

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτό που μου είπε ο Υπ. Υγείας προχθές στο γραφείο του : "τι ισοδύναμο μέτρο θα μπορούσαμε να δώσουμε στους θεσμούς για το ιδιοκτησιακό;"

"Μα πως είναι δυνατόν να συζητάμε για ισοδύναμα μέτρα για κάτι που δεν έχει δημοσιονομικό όφελος; Ποιός κερδίζει από την κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος;" ρώτησα.

Και επειδή δεν απάντησε συνέχισα:

"Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκονται αλυσίδες κυρίως του χονδρεμπορίου και ΚΑΡΤΕΛ εταιριών! Θέλετε να πείτε τι ισοδύναμο μπορούμε να δώσουμε σε ... αυτούς; Ποιόν δηλαδή θα πρέπει να ... "φάνε" αντί να φάνε ... εμάς; Τι είδους ισοδύναμο θα ήθελαν; Εθελοντές για να γίνουν ... πτώματα; "

Σήμερα, με αφορμή αυτά που άκουσα στο ράδιο μου ήρθε στο μυαλό ο .... Μινώταυρος .... με άλλο προφίλ όμως ..... με αυτό της κυρίας Christine Lagarde που όπως με επληροφόρησαν ... χθες στις USA πίεζε τον Υπ. Ανάπτυξης κ. Σταθάκη να απελευθερώσει κατά προτεραιότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων...

Ναι ... η ίδια που το Πάσχα που μας πέρασε δήλωνε κατηγορώντας τα φαρμακεία στην Ελλάδα ότι .... "πήραν τα γάλατα από τα σούπερ μαρκετ, τα έβαλαν στα φαρμακεία και .... αυξήθηκε η τιμή τους" !!! Το άκρον άωτον της παραπληροφόρησης.

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα Αμερικάνικα Καρτέλ με την βοήθεια τοπικών οικονομικών συμφερόντων ετοιμάζουν το έδαφος για να καταλάβουν την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας ... Αλλωστε είναι γνωστή και η "διατλατική συμφωνία" που ετοιμάζεται μεταξύ Αμερικής - Καναδά - Ευρώπης..

Ολα τα Ευρωπαϊκά κράτη οφείλουν να πάψουν να ζουν στο μικρόκοσμό τους, γιατί έρχεται και η σειρά τους..

Πριν λίγο έφυγε το εξής έγγραφο προς την PGEU:

To
-Mr. Darragh O’Loughlin
President of PGEU

Notification to:

-Mr. Jan Smits
Vice – President of PGEU
- Mrs Jurate Svarcaite
Secretary General of PGEU
- Mrs Patricia Munoz
Director of Legal Affairs

As a follow-up to our previous communication, I would like to inform you about the outcome of my meeting with the Minister of Health, Mr. Xanthos and Deputy Minister mr. Polakis.

The ministers acknowledged that pharmacists are absolutely right, although they are unfortunately forced to sign something that is against their will.

At the same time recent statements of the Prime Minister mr Tsipras, were made, referring to the positive attitude of the US in relation to Europe.
In my personal view, those are two facts that strongly confirm that the drug is a subject that the US desire to get its hands on, and with economic agreements such us TTIP economic centers , to achieve - not only in Greece but mostly in other European countries - the degradation of the entire pharmaceutical market.

The risk that should concern all European countries is that cartels and big financial interests will conquer our market. There for I think it is necessary for us to consider a immediate reaction before it’s too late.

Kinds Regards

The President
Konstantinos Lourantos