Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Νέο ΔΣ στον ΕΟΠΥΥ: Μετά από 9 χρόνια, ο πρόεδρος του ΠΦΣ εκπρόσωπος των υγειονομικών

Μετά από 9 χρόνια, τον κλάδο των Υγειονομικών (Ιατρούς, Οδοντίατρους και Φαρμακοποιούς) στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ορίστηκε να εκπροσωπεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς με αναπληρωματικό τον κ . Σεραφείμ Ζήκα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου ήταν ο τελευταίος εν ενεργεία πρόεδρος του ΠΦΣ που κατείχε αυτή τη θέση στο μακρινό 2012.

Διαβάστε παρακάτω τη σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ:


Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ορίζονται οι ακόλουθοι:


 1. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ του Εμμανουήλ,Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προσωρινή Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πασχάλη, ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ), με αναπληρωτή τον ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ του Κωνσταντίνου
 3. ΟΛΛΑΝΔΕΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ του Κωνσταντίνου, Επιστημονικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ως τακτικό μέλος - εκπρόσωπος του ΣΕΒ, με αναπληρωτή του τον ΒΑΡΔΑΡΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟ του Ιωάννη, Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ- εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ.
 4. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη, Ιατρός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΜΠΑΡΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Μιχαήλ, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών ΕΟΠΥΥ.
 5. ΤΣΙΛΙΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευάγγελου, Παιδίατρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του Δημητρίου, Λογιστή - Φοροτεχνικό.
 6. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου, Οικονομολόγος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον ΚΟΥΡΑΚΟ ΣΤΑΥΡΟ του Βασιλείου, Ιατρό.
 7. ΤΡΙΜΜΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Νομικός ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Χρήστου, Πτυχιούχο Τμήματος Επισκεπτών Υγείας (ΤΕΙ).
 8. ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Μιχαήλ, Πρόεδρος του ΠΦΣ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΖΗΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Βασιλείου, Γενικό Γραμματέα του ΠΦΣ.
 9. ΛΥΜΒΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευάγγελου, Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΚΟΥΤΣΙΑΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του Χρηστάκη, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ.
 10. ΦΑΚΟΥΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ιωάννη, Προϊσταμένη Διευθύνσεως Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΠ του Υπουργείου Υγείας ως τακτικό μέλοςεκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτριά της την ΚΑΨΙΩΧΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Γεωργίου, Προϊσταμένη Διευθύνσεως Συντονισμού, ομοίως.
 11. ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαράλαμπου, ως τακτικό μέλος - εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, με αναπληρώτριά του την ΡΟΜΠΟΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Νικολάου.

Ως αναπληρωτής της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στα καθήκοντά της ορίζεται ο ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.


Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο για τον ορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα ονόματά τους κράταγε το Υπουργείο Υγείας ως επτασφράγιστο «μυστικό».