Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δήλωση Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (Ενημέρωση)


Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά και συστηματικά το έργο μας, στο υπουργείο Υγείας. Όπως, βεβαίως, και το έργο των άλλων συναδέλφων υπουργών.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο της ποιότητος τους. Οι διαθέσιμοι πόροι θα αξιοποιηθούν με ορθολογικό τρόπο και διαδικασίες, ώστε να αποδίδουν βέλτιστα αποτελέσματα.
Κάνουμε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις και τους στόχους μας.


Στη σημερινή Ελλάδα, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες, οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν θέση.
Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων πολιτικής, με τα οποία θα επιτύχουμε, αφενός τη μείωση των δαπανών, αφετέρου – όπως, ήδη, ανέφερα – θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το πλαφόν των 1.500 ευρώ που έχει ειπωθεί, συζητήσατε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Συζήτησα θέματα, τα οποία αφορούν το υπουργείο Υγείας και αφορούν τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τι ποσά μιλάμε; Για τι περικοπές μιλάμε στο υπουργείο σας; Τι ποσό πρέπει να βρείτε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Αυτά τα οποία, ήδη, γνωρίζετε και τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί από τις συζητήσεις μας, μιλάμε για μία δαπάνη, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 
www.yyka.gov.gr