Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος (video)

Σε... γκάφα υπέπεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας «πολιτικό γενόσημο» τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον μειώσει.

Η λέξη «γενόσημο» για τον κ. Μητσοτάκη σημαίνει κάτι το υποδεέστερο. Τη στιγμή που όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις δίνουν αγώνα - και δικαίως - για διείσδυση των γενοσήμων στην φαρμακευτική αγορά και η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να αποδείξει το εντελώς αντίθετο, ο κ. Μητσοτάκης τα θεωρεί «δεύτερης διαλογής». Πώς ο ίδιος λοιπόν αύριο -όταν αναλάβει τις τύχες της χώρας - θα μας πείσει για αύξηση της χρήσης τους;

Είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα», επισήμανε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα: