Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστολή ΠΦΣ προς τα μηχανογραφικά προγράμματα για την χορήγηση φαρμ. σκευασμάτων που εντάσσονται στη λίστα απαγόρευσης εξαγωγών του ΕΟΦ

 Προς : Εταιρείες Κατασκευής Λογισμικού Φαρμακείων

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Δυνάμει της υπ ́ αριθμόν ΓΠ οικ. 798/05.01.2023 εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι «Η διάθεση από τα φαρμακεία των φαρμακευτικών προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στην εκάστοτε ισχύουσα λίστα φαρμάκων του ΕΟΦ περί απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης, επιτρέπεται μόνο εφόσον αυτά έχουν συνταγογραφηθεί ηλεκτρονικά.» 

Κατόπιν των ανωτέρω , παρακαλούμε να παραμετροποιήσετε τα προγράμματα εκτέλεσης συνταγών ώστε κατά την πιθανή διαδικασία χορήγησης από τον φαρμακοποιό, σκευάσματος που εντάσσεται στη εκάστοτε λίστα απαγόρευσης εξαγωγών εκτός της εκτέλεσης ηλεκτρονικής συνταγής ...

 

 

... (π.χ. με την προσκόμιση χειρόγραφης συνταγής), να εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη εργασίας του ενημερωτικό μήνυμα , ότι «πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα ενταγμένο στη λίστα φαρμάκων του ΕΟΦ περί απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονική συνταγή».

Επισυνάπτεται η απόφαση του ΕΟΦ σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων που εκδόθηκε στις 5.08.2024 και είναι σε ισχύ!

 

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ