Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση ΦΣΑ-ΦΣΠ (Συνεχής ενημέρωση)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Κάραβελ η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του αντίστοιχου του Πειραιά. Η συνέλευση ξεκίνησε κατά τις 5.30 παρουσία περίπου 1500-2000 φαρμακοποιών από Αττική και Πειραιά.

Κατά την συνάντηση που εγινε νωρίτερα το μεσημέρι από εκπροσώπους μας με αντίστοιχους του Υπουργείου Υγείας πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
- ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
- Εφημερίες Σαββάτου μέχρι μάξιμουμ 20% του συνόλου των φαρμακείων
- Θέσπιση κλιμακωτού rebate αλλά χαμηλότερου από τα ανακοινωθέντα στο προσχέδιο

Τις παραπάνω δεσμεύσεις θα τις έχουμε γραπτώς εντός των ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους κινητοποίηση.


Ζητάμε επίσης να μην υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στο επάγγελμά μας στο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα δεδομένου ότι η κοινοτική οδηγία 123/06 (γνωστή και ως Μπολκενστάιν) εξαιρεί ρητά όλες τις υπηρεσίες υγείας συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων.

Η ΓΣ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία σε περίπτωση που δεν υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις από το ΥΥΚΑ για τα παραπάνω θέματα μέχρι 31/12, να οδηγηθούμε σε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από Δευτέρα 3/1 με άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Όμοιες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε περίπτωση αναφοράς του επαγγέλματός μας στο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα από τον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου. Τυχόν διακοπή των κινητοποιήσεων θα γίνει μόνο με απόφαση νέας γενικής συνέλευσης.