Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΦΣΑ: Εκκρεμότητες του ΕΟΠΥΥ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Α) Με το υπ’ αριθ. 4901/2-7-2012 έγγραφό μας, είχαμε ζητήσει να μας ενημερώσετε εάν οι χειρόγραφες συνταγές του οργανισμού σας πρέπει από την 1η/7/2012 να εκτελούνται από τα μέλη μας μετατρέποντάς τες σε ηλεκτρονικές. Επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα, παρά την προφορική δήλωσή σας προς τον Πρόεδρο του Φ.Σ.Α., ότι προς το παρόν και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι χειρόγραφες συνταγές θα εκτελούνται χειρόγραφα.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, τα οποία θα δημιουργήσουν πολυάριθμες περικοπές και απορρίψεις συνταγών.



Β) Έχουμε καταγγελίες ιατρών ότι κατά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση το σύστημα προτείνει «περίεργες» συμμετοχές για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι για το ZANTAC (ΓΟΠ), η προτεινόμενη συμμετοχή είναι 0% για φάρμακα που αφορούν ΧΑΠ 25%, ενώ για Β-BLOCKERS 0%. Επειδή έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους ιατρούς οι οποίοι ευθύνονται αποκλειστικά για την αναγραφή της συμμετοχής, αλλά και στα μέλη μας διότι ερωτώνται από τους ιατρούς, παρακαλούμε όπως, αφού ερευνήσετε το θέμα, προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις.

Γ) Με το υπ’ αριθ. 4283/711-6-2012 έγγραφό μας, είχαμε ζητήσει από τον οργανισμό σας να λύσει επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα μέλη μας με τις επανυποβολές των συνταγών για τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει πληθώρα συνταγών στο Σύλλογο, οι οποίες πρέπει να επανυποβληθούν στα ταμεία, για τις οποίες συνταγές το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ μας είχε δηλώσει ότι θα δημιουργηθούν ειδικά γραφεία παραλαβής εντός του Ιουνίου 2012.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν που και πότε θα γίνουν οι εν λόγω επανυποβολές.                                                                    

Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος                                                         Ηλίας Γιαννόγλου