Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αιχμές Σαλμά κατά Λοβέρδου για τους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ

Το ενδεχόμενο δημιουργίας και «νέου τύπου 184» προκειμένου να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, απαντώντας στη Βουλή για τις τηλεφωνικές χρεώσεις των υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού και αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον προκάτοχό του Ανδρέα Λοβέρδο. Ανακοίνωσε πάντως ότι μετά από διαπραγμάτευση με τις εταιρίες εξασφάλισε έκπτωση 10% ώστε καμία χρέωση να μην ξεπερνά το ένα ευρώ.

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε πως βρήκε ολοκληρωμένη, όταν ανέλαβε, τη διαδικασία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός μάλιστα επεσήμανε πως ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε μιας και όλες οι εταιρείες έκαναν χρήση της δυνατότητας χρέωσης στην ανώτατη προβλεπόμενη τιμή η οποία μπορεί και να ξεπερνά το 1 ευρώ.



«Μελέτησα τη σύμβαση. Δίνει τη δυνατότητα το ανώτατο πλαφόν να είναι πάνω από 1 ευρώ. Όλες οι εταιρείες πήγαν στην ανώτατη τιμή. Δεν λειτούργησε ο ανταγωνισμός. Η αίσθηση μου είναι πως είναι ακριβά», δήλωσε ο υπουργός ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τον τρόπο που οι εταιρείες διαφημίζουν τις σχετικές υπηρεσίες.

Μάλιστα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για το θέμα αυτό.

«Πολιτικά μη ανεκτό» χαρακτήρισε το υπέρογκο κόστος που καλούνται με μια κλήση να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι για να κλείσουν ένα ραντεβού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι το κόστος ανά κλήση είναι πολλαπλάσιο του ενός ευρώ καθώς οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται σε ένα λεπτό αλλά καθυστερούν.

«Υπερβολικό» χαρακτήρισε το κόστος, κάνοντας λόγο για ηθικό θέμα και ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να επιβαρύνεται ο συνταξιούχος με κόστος «ροζ» τηλεφωνημάτων.


πηγή: ΣΚΑΙ.gr