Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Απόφαση ΓΣ ΦΣ Λέσβου για τις διορθωμένες συνταγές ΕΟΠΥΥ


Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20.12.12, αποφάσισε ομόφωνα, να μην κάνει δεκτή την εγκύκλιο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου, ότι ο θεράπων ιατρός μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή, και η συνταγή αυτή με διορθωμένη ημερομηνία να μπορεί να εκτελεστεί χειρόγραφα.

Σύμφωνα με το νόμο, η χειρόγραφη εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγής επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά χωρίς καμία χειρόγραφη παρέμβαση στην ουσία του περιεχομένου της.



Η Γενική Συνέλευση έκρινε, ότι αυτό αποτελεί στην ουσία έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό, τον οποίο δεν αποδεχόμαστε, και με δελτίο τύπου και επιστολές στους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Λέσβου, Προέδρους Ιατρικών συλλόγων Λέσβου, και Λήμνου) ενημερώνουμε τους θεράποντες ιατρούς να μην προβαίνουν σ΄ αυτές τις διορθώσεις, διότι οι συνταγές δεν θα γίνονται δεκτές από τους φαρμακοποιούς, και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.



Για το
Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Απ. Βαλτάς
Β. Λαμπούσης