Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΦΣ Εύβοιας


 Εκπληκτοι, άλαλοι, απογοητευμένοι αλλά,προπαντός, πολύ θυμωμένοι και εξοργισμένοι ακούσαμε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα,έναν «Υπουργό» του λεγόμενου και «Υπουργείο Υγείας »,εάν είναι δυνατόν να λέγεται έτσι,ένα Υπουργείο που κάνει τα πάντα,ίσως κατόπιν άνωθεν εντολών,να υποβαθμίσει,εάν όχι να εκμηδενίσει,την Δημόσια Υγεία,να στρέφεται ευθέως εναντίον ενός Κλάδου ο οποίος,κατά γενική παραδοχή,έχει προσφέρει πάρα,μα πάρα πολλά,στην Κοινωνία μας,όσον αφορά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συμβουλών υγείας και ομορφιάς,τελευταία δε έφθασε να προμηθεύει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας,απλά αναλώσιμα όπως σύριγγες,γάζες,βαμβάκι κ.λ.π.,ιδίοις εξόδοις,μόνον και μόνον για να μπορέσουν οι Συνάδελφοί μας Ιατροί να παράσχουν τα στοιχειώδη και απαραίτητα στον ήδη εξουθενωμένο και ταπεινωμένο Ελληνικό Λαό αφ’ενός,αφ’ετέρου έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον Κρατικό κορβανά,είναι γνωστό ότι οι Φαρμακοποιοί μέχρι πρόσφατα εδήλωναν στην Εφορία το μεγαλύτερο,απ’όλους τους αυτοαπασχολούμενους,ετήσιο φορολογητέο εισόδημα,συνυπολογίζοντας δε και την απώλεια κεφαλαίου από τις αυθαίρετες και οριζόντιες μειώσεις τιμών στα φάρμακα,χωρίς δικαίωμα κάποιας,μικρής έστω,φορολογικής ελάφρυνσης,που συμβαίνει συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα,στα οποία,κεφάλαια,έχουν πληρωθεί όλες οι επιβαρύνσεις εις όφελος του Ελληνικού Δημοσίου,γίνεται σαφής ο λόγος των παραπάνω δίκαιων συναισθημάτων μας.


Λαμβάνομένου δε υπ’όψιν και τα ψεύδη που αφορούν τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που χρονολογούνται από το 2010 και εντεύθεν,υποχρεώσεις που θα μας έδιναν την ευχέρεια και να εξοφλήσουμε τα οφειλόμενα στην Εφορία,Φ.Π.Α.,φόρο εισοδήματος κ.λ.π. και να συνεχίσουμε την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες,γεγονός που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που,ως γνωστό πραγματοποιείται από δικά μας κεφάλαια,γίνεται από όλους κατανοητός και σαφής ο λόγος των παραπάνω συναισθημάτων μας,στο άκουσμα των εξαγγελιών του κ. «Υπουργού»,ο οποίος στην προσπάθειά να καλύψει την ένδεια και την απουσία ουσιαστικής πολιτικής του,εξήγγειλε ‘’απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας Φαρμακείων’’ σε πρώτη φάση και εφ’όσον δεν γίνουμε «καλά παιδιά» θα ακολουθήσουν και άλλα.Μάλιστα.Πλέρια Δημοκρατία,νέου τύπου θα λέγαμε .ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ,ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ,ΟΛΑ ΤΑ ΩΣΑΝΝΑ ΣΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ,ο οποίος μετά κόπων και βασάνων «ανεκάλυψε», και με τις εξαγγελίες του «βρήκε»  την σωστή λύση στο πρόβλημα.!

            Εμείς όμως οι Φαρμακοποιοί του Νομού Ευβοίας έχουμε να του πούμε τα εξής απλά που ελπίζουμε ότι θα τα καταλάβει,γιατί?μα γιατί είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.:
            1.Δεν υποκύπτουμε σε τέτοιες λογικές εξουσίας που θυμίζουν άλλους καιρούς και νοοτροπίες,την κατάργηση των οποίων «γιορτάζαμε» ένα μήνα περίπου πριν και που γίνεται και τώρα προσπάθεια,από τον έτερο καππαδόκη της συγκυβέρνησης για να τεθούν «εκτός βουλής» και «δημοκρατικού τόξου»,εδώ μπορούμε και να γελάσουμε λίγο,όμως,σχηματισμοί και κόμματα που έχουν «ολοκληρωτικές» τακτικές και απόψεις,εδώ μπορούμε και να «σκάσουμε» στα γέλια.
            2.Δεν παραδίδουμε σε κανέναν και με τίποτα τα Φαρμακεία μας τα οποία λειτουργούσαν χρόνια και μεσα στα πλαίσια τα οποία η ΙΔΙΑ η ΠΟΛΙΤΕΙΑ τα είχε προδιαγράψει.Ως γνωστόν οι δύο από τους τρείς σχηματισμούς κυβέρνησαν?τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια.
            3.Θα αγωνιστούμε μαζι με τους ασφαλισμένους,γιατί και εμείς ασφαλισμένοι  είμαστε,για καλύτερη,δικαιότερη και πλήρη Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους,ανεξαιρέτως,τους Ελληνες πολίτες.
            4.Θα αγωνιστούμε όλοι μας,μαζί με όλον τον κοινωνικό ιστό της Χώρας για επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..Είναι κάτι που αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
            5.Ζητάμε την πλήρη εξόφληση των παλαιών οφειλουμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων που χρονολογούνται από το 2010,όπως η Δ.Ε.Η. και ομαλή ροή πληρωμών από τον νέο φορέα,σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα,ούτως ώστε να μπορούμε να αγοράζουμε και να διαθέτουμε τα απαραίτητα φάρμακα στον Ελληνικό Λαό αφ’ενός,αφ’ετέρου δε να είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς την Εφορία.Με τον τρόπο αυτό θα συμμετάσχουμε και εμείς στην περίφημη «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ» που επικαλέσθηκε έτερος Υπουργός.
            6.Το να ζητάς αναδρομικά rebate και φόρους από ένα,ήδη κατάφορα φοροληγημένο,απλήρωτο και στα πρόθυρα κατάρρευσης Κλάδο,που από ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευθύνη έφθασε στο σημείο αυτό,είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και ανήθικο εάν όχι βλακώδες και εκ του πονηρού.!
            7.Ζητάμε,εφ’όσον όλα αυτά τα χρόνια,είμασταν εμείς που  συμμετείχαμε στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σαν ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας,να μας δοθεί η ευκαιρία να μπορούμε και εμεις,όσοι θέλουμε και δυνάμεθα,να είμαστε παρόντες στο «Φαρμακείο του αύριο» που ετοιμάζετε,απ’ότι βλέπουμε χωρίς εμάς,με τους κανόνες που θα υποδείξετε εσείς.!
            8.Ζητάμε σταθερό οικονομικό περιβάλλον λειτουργίας και εφορίας και όχι μέτρα κατά το δοκούν,όπως γίνεται σε τριτοκοσμικές Χώρες.Τυχαια ήταν η κατάταξή μας χαμηλά,πολύ χαμηλά σε πρόσφατη έρευνα διαφθοράς παγκοσμίως?
            9.Ζητάμε λογική και συνέπεια επί τέλους από ένα Κράτος που το μόνο που καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια είναι να επιβεβαιώνει και στην πράξη,καθημερινά,το γνωστό που λέγεται στο Στρατό,παραφρασμένο:’’Οπου σταματά η λογική αρχίζει το Ελληνικό Κράτος’’.
            10.Θέλουμε αρωγούς όλα τα κόμματα και της Συμπολίτευσης,αλλά προπάντων της Αντιπολίτευσης στον δίκαιο αγώνα μας.Προπαντός η Αντιπολίτευση να είναι μαζί μας και μετά,εφ’όσον γίνει Εξουσία.

            ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
 
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ