Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΦΣ Πειραιά προς Υπουργό Υγείας: «Μετανιώνουμε που σας εμπιστευθήκαμε»

Κε Υπουργέ,

Μετά τις δηλώσεις σας στη Βουλή αναρωτιέται κανείς κατά πόσο διατηρείτε ακόμα την πολιτική σας αξιοπιστία και ταυτόχρονα αν διακατέχεσθε από κρίση και λογική.

Μιλήσατε για προφορικη συμφωνία των συνδικαλιστών μαζί σας την 26η Νοεμβρίου στον ΕΟΠΥΥ, την οποία εμείς δεν τηρήσαμε. Προφανώς ή έχετε μπερδευτεί ή ξεχνάτε ότι την ημέρα εκείνη, μόνος σας πήρατε την πρωτοβουλία και την ευθύνη να μας δώσετε προφορικές υποσχέσεις για τις εξοφλήσεις των οφειλών, τις οποίες όμως ποτέ δεν τηρήσατε.

Σας θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο ο ΦΣ Πειραιά χορήγησε φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ,



... εμπιστευόμενος τη νέα Κυβέρνηση και σκεπτόμενος και τις ανάγκες των πολιτών αλλά και την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ. Τότε όλοι θεωρούσαν βέβαιη τη χρεωκοπία της χώρας και σήμερα με τη στάση σας τους δικαιώνετε.

Μετανιώνουμε που προς όφελος πάντα των ασφαλισμένων, εμπιστευθήκαμε και τα επόμενα χρονοδιαγράμματά σας για τον μήνα Σεπτέμβριο, αναλαμβάνοντας ως φαρμακοποιοί για άλλη μια φορά το τεράστιο ρίσκο να καταλήξουμε αφερέγγυοι σε περίπτωση μη πληρωμής, υποθηκεύοντας πέραν της οικονομικής μας δυνατότητας, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας.

Η τοποθέτησή σας στη Βουλή μάς γεμίζει ερωτηματικά για το κατά πόσο γνωρίζετε τον χώρο του Υπουργού Υγείας, όταν προς εντυπωσιασμό «πετάξατε» το ποσό των 500.000.000€ ως καθαρά κέρδη των φαρμακείων. Αποφεύγετε προφανώς να αναλύσετε τι σημαίνει το κέρδος που αναφέρατε κατανεμημένο σε 12.000 φαρμακεία, χωρίς να έχετε αφαιρέσει από αυτά τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή ενοίκια, υπαλλήλους, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και τέλος, Εφορία.

Τι δεν είπατε;
Ότι απομένουν για κάθε φαρμακείο πολύ λιγότερα από 20.000 ευρώ ετησίως.
Επαναφέρατε την απελευθέρωση του ωραρίου ως τιμωρία μας, γνωρίζοντας ότι εξοντώνετε τα μικρομεσαία φαρμακεία, εξυπηρετώντας έτσι συγκεκριμένα συμφέροντα, κάτι που, αν δεν είναι προσωπική σας επιλογή, τότε χρεώνεστε επιταγές άλλων.

Καμαρώνετε, ενώ μας κοροϊδέψατε με τις πληρωμές και προσπαθείτε να μας εξοντώσετε, μοιράζοντας δήθεν δικαιοσύνη προς όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, σαν να μην ήταν δική σας υποχρέωση η εμπρόθεσμη εξόφληση όλων.

Χωρίς εμάς κε Υπουργέ, γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα υπήρχε ο ΕΟΠΥΥ, αφού κανείς άλλος πάροχος δεν ήθελε να τον στηρίξει και δε τον στήριξε. Και γνωρίζετε εσείς καλύτερα, ότι στις δύσκολες μέρες της χώρας μας, έχουμε υποκαταστήσει για πολύ καιρό τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ με υποθήκες σε κάθε περιουσιακό μας στοιχείο!

Ελπίζοντας ότι θα συναισθανθείτε πού οδηγείτε με την ασυνέπειά σας και με τις ρεβανσιστικές αποφάσεις σας όλη τη φαρμακευτική περίθαλψη και μαζί 12.000 φαρμακοποιούς, 15.000 εργαζομένους και τις οικογένειές τους, σας καλούμε να ανακαλέσετε.

Η ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς, εφόσον γνωρίζετε καλά ότι οι φαρμακοποιοί είναι αναπόσπαστο και αναγκαίο τμήμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και γι' αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά