Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΦΣΑ: "O EOΠΥΥ σε πλήρη αποσύνθεση"


Κύριε Πρόεδρε,

Με την τακτική που εφαρμόζετε στο να μην απαντάτε στα αιτήματα μας και στις ερωτήσεις μας, αποδεικνύετε περίτρανα ότι ο Οργανισμός σας βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Χθες καταθέσατε όπως ισχυρίζεστε στους πολυσυζητημένους λογαριασμούς τα χρέη του ΟΠΑΔ, ενώ γνωρίζατε από 3 αλλεπάλληλα έγγραφα που σας αποστείλαμε, ότι αρκετοί φαρμακοποιοί δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματα αυτά.



Επιμένατε για την ενέργεια αυτή παρόλη την ενημέρωση που είχατε και την έντονη αντίδραση μας.

Πραγματοποιήσατε την απίστευτη και χωρίς προηγούμενο απόφαση του Δ.Σ. σας παρότι η προκαταβολή των χρεών αυτών, έγινε μέσω του διανεμητικού λογαριασμού του Συλλόγου ως όφειλε, και που αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη μας να λάβουν τότε τα χρήματα τους.
Σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα πληρωθούν οι υπόλοιποι άτυχοι φαρμακοποιοί – μέλη μας, που είχαν την έμπνευση να καταργήσουν τους ανενεργούς λογαριασμούς τους ή να έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες που έκλεισαν. Ακόμα και φαρμακοποιοί που δεν είχαν κανέναν πρόβλημα και διατηρούσαν τους λογαριασμούς τους, δεν πληρώθηκαν.

Όπως φαίνεται δεν υπάρχει καμία ευαισθησία εκ μέρους σας  για την επίλυση του προβλήματος αυτού, αφού αυτό εξυπηρετεί την ενδεχόμενη πρόθεσή σας να μην πληρωθούν όλοι, διότι δεν υπάρχουν χρήματα για όλους.

Διερωτόμαστε αν πράγματι ο ΕΟΠΥΥ υφίσταται ως οργανισμός αφού ούτε στα έγγραφά αλλά ούτε και στα τηλέφωνα απαντάτε. Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη πλέον είναι δεδομένη, και θα ζητήσουμε να καταλογισθούν ευθύνες.

Δεν δικαιούστε να παίζετε με τις τύχες των φαρμακείων μας.
Δεν δικαιούστε να καλύπτεστε πίσω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και για τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη.


Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος                                           Ηλίας Γιαννόγλου