Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

K.ΛOYΡΑΝΤΟΣ: ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ... ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ !


ΠΡΟΣ 
Όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α.

Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα με τις ……πρώην πλέον καλλυντικές εταιρείες του κλάδου. 

Η πολιτική τους έχει πλέον αλλάξει εις βάρος μας σε μια εποχή που θα περιμέναμε τη στήριξή τους, εφόσον είμαστε ο κλάδος που τις προώθησε και τις ανέδειξε. Δυστυχώς , όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες. Και σε αυτή την περίπτωση επαληθεύεται το ρητό ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. 


Οι περισσότερες εκ των εταιρειών αυτών, ακολουθούν μια πολιτική η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ηλεκτρονικά φαρμακεία, να δρουν όχι μόνο ανταγωνιστικά αλλά επιθετικά εναντίον μας. Έχουν επίσης δημιουργήσει δικά τους καταστήματα σε κεντρικά σημεία ή διοχετεύουν τα προϊόντα τους σε αλυσίδες καταστημάτων καλλυντικών λιανικής πώλησης.

Οι επιστροφές ληγμένων προϊόντων από τα φαρμακεία μας γίνονται κυρίως στο 50% της τιμής κτήσης, υποχρεώνοντας μάλιστα το φαρμακοποιό, να αγοράσει νέα προϊόντα στη διπλάσια τιμή προκειμένου να αποδεχθούν τις επιστροφές.

Αυτό δεν αφορά φυσικά όλες τις εταιρείες αλλά ορισμένες, οι οποίες με τη στάση τους επιδεικνύουν πρωτοφανή απαξίωση για το χώρο του φαρμακείου, που όπως άλλοτε ισχυρίζονταν, ήταν ο μοναδικός και ο φυσικός χώρος πώλησης των προϊόντων τους.

Ζητάμε από τα μέλη μας να μας αναφέρουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, ώστε να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των εταιρειών αυτών και να πάψουμε να τις υποστηρίζουμε.

Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ανοχή μας έχει και τα όρια της. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣΑ
Κωνσταντίνος Λουράντος