Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ταλαιπωρία στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ - Μόνο με αντικαταβολή στέλνουν οι εταιρείες τα ΦΥΚ (video)

Καρκινοπαθείς και άτομα με σοβαρές παθήσεις κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να έρθουν στην Αθήνα, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου και να προμηθευτούν τα σοβαρά φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

Πολλές φορές φεύγουν χωρίς να εξυπηρετηθούν αφού πέφτουν σε γραφειοκρατικές δυσκολίες, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που γίνονται λάθη στην συνταγή που τους έδωσε ο ιατρός, οπότε οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να τον ξαναεπισκεφθούν για διόρθωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου,



... ο οργανισμός είχε καθυστερήσει να πληρώσει ελβετική φαρμακοβιομηχανία με αποτέλεσμα αυτή να πάψει τη χορήγηση αφού πληρώνεται μόνο με αντικαταβολή. Μετά από λίγες μέρες, ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε και έτσι αποκαταστάθηκε η ομαλή προμήθεια με τα φάρμακα της εταιρείας αυτής.

Οι πολυεθνικές εταιρείες δεν αναγνωρίζουν ανθρώπινο πόνο και έτσι απαιτούν τα χρήματά τους εδώ και τώρα και μόνο τοις μετρητοίς, κάτι που κάνει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ σε αντίθεση με τα ιδιωτικά φαρμακεία εκεί όπου η πίστωση έχει ξεπεράσει τις 110 μέρες...

Να θυμίσουμε ότι τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων, τα προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η μηνιαία δαπάνη για αυτά ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πληρώνεται με αντικαταβολή στις εταιρείες.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου: