Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

AstraZeneca: Περικόπτει 1.600 θέσεις εργασίας

Η AstraZeneca πρόκειται να προβεί σε μείωση περίπου 1.600 θέσεων εργασίας,καθώς αναμορφώνει τις λειτουργίες έρευνας και συγχωνεύει τις εργασίες ανάπτυξης φαρμάκων στη Βρετανία, ΗΠΑ και Σουηδία.

Η κίνηση θα οδηγήσει στο τέλος της παρασκευής φαρμάκων στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στο Alderley Park, που αποτελεί για πολλά χρόνια κόμβο των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Τα οφέλη της αναμόρφωσης σε ετήσια βάση αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 190 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος PascalSoriot δήλωσε ότι η μελλοντική έρευνα και ανάπτυξη θα εστιάσει πιο έντονα σε τρεις θεραπευτικούς τομείς, τον καρκίνο, καρδιαγγειακές και μεταβολικές νόσους, όπως και αναπνευστικές και φλεγμονώδεις παθήσεις –με μειωμένακονδύλια γιατη νευροεπιστήμη.

Η απόφαση να ξοδευτούν λιγότερα χρήματα στις λοιμώξεις, που έρχεται σε χρονική περίοδο όπου αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για έλλειψη νέων φαρμάκων έναντι της αντίστασης στα αντιβιοτικά, υπογραμμίζει τη διστακτικότητα των φαρμακοβιομηχανιών να επενδύσουν σε τομέα με φτωχές αποδόσεις.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα υποστεί τη μείωση των 700 θέσεων από τις 1.600, ενώ 650 θέσεις αφορούν τις ΗΠΑ.

Η AstraZeneca έχει ήδη μειώσει το εργατικό της δυναμικό παγκοσμίως κατά 10.000 θέσεις περίπου, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό γενοσήμων και την απογοητευτική πρόοδο στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

 

Πηγή: iatronet.gr