Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δ.ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΦΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι, τα τελευταία ιδίως χρόνια, με τις αλλεπάλληλες αλλαγές και την αυξανόμενη γραφειοκρατία από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συναρμόδια υπουργεία, δεν έχει τελειωμό. Αν αυτή η κατάσταση συνδυαστεί και με την ανικανότητα του Προεδρείου του ΠΦΣ να προβλέψει και να  διαχειριστεί ορισμένα θέματα, τότε το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

 Εδώ και δύο χρόνια, μέσα από την δική μας εμπειρία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, απεδείχθη η ωφελιμότητα της δημιουργίας Διανεμητικών λογαριασμών και γενικότερα η οργάνωση των συλλόγων για να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν εισακουστήκαμε, δεν έχει γίνει κανένα βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση από το Προεδρείο του ΠΦΣ , και μόνο όσοι σύλλογοι με  δική τους πρωτοβουλία προχώρησαν σε τέτοιες αλλαγές μπόρεσαν να δώσουν άλλου είδους υπηρεσίες προς τα μέλη τους. Επικρατεί το δόγμα, αφήστε τους συλλόγους, προσοχή στους εκλέκτορες.


 Από τον Οκτώβριο του 2012 θέσαμε το θέμα του συμψηφισμού των χρεών, χωρίς ποτέ να γίνει αίτημα αιχμής από το προεδρείο, για να μην καταλήξουν πολλοί συνάδελφοι στις κατασχέσεις και τις εκχωρήσεις των δαπανών τους. Έγκαιρα προτείναμε και λύσεις που θα περιόριζαν αισθητά τα προβλήματα και τότε μας λοιδόρησαν και αδιαφόρησαν για την εξέλιξη της κατάστασης. Μάλιστα τους είχαμε προειδοποιήσει ότι σε σύντομο διάστημα αυτές οι περιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν ραγδαία. Σήμερα αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας, τις οποίες εξήγγειλαν ως δικές τους στην Αλεξανδρούπολη, γιατί με την παραλαβή των γραμματίων της εφορίας πολλοί συνάδελφοι θα έχουν προβλήματα ρευστότητας και θα αναγκαστούν να προσφύγουν στην εκχώρηση των δαπανών τους, στον δανεισμό ή θα αναμένουν την κατάσχεση κάποιου περιουσιακού τους στοιχείου.

 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήταν η αφορμή αυτής της ανοιχτής επιστολής, ήταν όταν ανακαλύψαμε ότι όσοι συνάδελφοι έχουν προβλήματα με κατασχέσεις και εκχωρήσεις των δαπανών τους, κατά την διαδικασία εξόφλησης των δαπανών τους, δεν παρακρατείται η εισφορά υπέρ του ΤΣΑΥ, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται χρεωστικοί στο ΤΣΑΥ για πάρα πολλούς μήνες. Το πιο τραγικό είναι ότι αυτή η αυθαιρεσία από την πλευρά της ΚΜΕΣ ξεκινάει περίπου από την εποχή που υπογράφηκε η μυστική σύμβαση του ΠΦΣ με την unisystem. Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΚΜΕΣ , ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι ήταν μια δική τους αυθαίρετη απόφαση. Οι υπεύθυνοι του ΠΦΣ φυσικά δεν ξέρουν τίποτε και δεν έλεγξαν ποτέ αν παρακρατούνται και αν αποδίδονται οι εισφορές του ΤΣΑΥ. Δηλ. ενώ πληρώνουμε την unisystem εδώ και 8 μήνες, αντί για τέσσερις που έγραφε η σύμβαση, για να διεκπεραιώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της αυτοί με την ασυνέπειά  τους και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν μας καθιστούν χρεώστες.  ....Τελικά οι φαρμακοποιοί έγιναν εν αγνοία τους "μπαταχτσίδες" στο ΤΣΑΥ και καλούνται τώρα εκπρόθεσμα να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με πρόσθετες επιβαρύνσεις για την καθυστέρηση αυτή.

Επικοινωνήσαμε και με τη νομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ η οποία διαχειρίζεται τις εκχωρήσεις και όλα τα θέματα παρακρατήσεων και μας βεβαίωσαν ότι έχει ληφθεί αυτή η απόφαση από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Δηλ. σε αυτές τις περιπτώσεις να μην παρακρατείτε το ΤΣΑΥ των φαρμακοποιών,  χωρίς προηγούμενα να έχει γίνει  ανακοίνωση ή ενημέρωση ώστε να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση οι ιδιοι οι φαρμακοποιοί και να το πληρώσουν απευθείας στο ΤΣΑΥ με τις ανάλογες προσαυξήσεις.

Το απόλυτο χάος και αδιαφάνεια των συναλλαγών του φαρμακοποιού με τον ΕΟΠΥΥ!!
Έως πότε θα συνεχίζεται αυτό? Ποιός τώρα θα τους αποζημιώσει και θα αναλάβει το κόστος των προσαυξήσεων?

Ο ΠΦΣ οφείλει να προσφύγει νομικά και να καταγγείλει την καταγέλαστη σύμβαση με την unisystem την οποία πληρώνουμε ακόμη.

Η Unisystems και το ΚΜΕΣ επίσης παρόλο που έχει πληρωθεί, εδω και 8 μήνες δεν παρέδωσαν σε λειτουργία την περιβόητη πλατφόρμα ενημέρωσης της εκκαθάρισης λογαριασμού ΕΟΠΥΥ των φαρμακοποιών με αποτέλεσμα τέτοιου είδους προβλήματα, λάθη χρεώσεων, και περικοπές συνταγών να μη γίνονται γνωστά εγκαίρως.
Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο αποδεικνύεται η ανικανότητα της πλειοψηφίας του ΠΦΣ να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις γιατί αρκέστηκε σε μια συνδιαχείρηση με τις κυβερνήσεις των μνημονίων αντί να συσπειρώσει τον κλάδο ενάντια σε πολιτικές που τον ισοπέδωσαν.

Ο κατάλογος δε των θεμάτων που εμφανίζουν μαύρες τρύπες και αδιαφανείς διαδικασίες είναι μακρύς και σιγά - σιγά θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικά θα αναφέρω μόνο τις δαπάνες της ιστοσελίδας του ΠΦΣ, τις αδιαφανείς διαδικασίες στον προϋπολογισμό του ΙΔΕΕΑΦ, το συνεχιζόμενο σκάνδαλο με την unisystem, την εν κρυπτώ διαπραγμάτευση ακόμη και σήμερα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους, την ανεπαρκέστατη ενημέρωση για την μελέτη βιωσιμότητας του ΤΣΑΥ για να πληροφορηθεί ο κάθε συνάδελφος τι τον περιμένει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, την ανυπαρξία του ΠΦΣ στο θέμα του ωραρίου αφήνοντας να λειτουργεί ο αυτόματος  πιλότος με τα γνωστά αποτελέσματα κ.ά.

Δεν πάει άλλο συνάδελφοι αυτές οι πλειοψηφίες με διορισμένους προέδρους σε κυβερνητικές θέσεις μας οδήγησαν εδώ.

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΦΣ