Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόπιμη απαξίωση και διάλυση του ΕΟΠΥΥ καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού

Την "σκόπιμη και προσχεδιασμένη απαξίωση και διάλυση των μονάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν σε λίγη ώρα, την Πέμπτη 19 Σεππτεμβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.





Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  έχει ήδη στα χέρια του το σχέδιο το οποίο συνέταξε η ειδική επιτροπή για την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή Υγείας, εξέλιξη η οποία, εάν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα σημάνει, πέρα από την οριστική διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την απόλυση γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού.



Μάλιστα, η Ομοσπονδία αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε το προεδρείο της ότι οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα μπουν κατά πάσα πιθανότητα στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας...

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα στις μονάδες του μόλις το... 25% εκ του συνόλου των 10,5 εκατ. ασφαλισμένων του, έναντι του 80% σε σύνολο 5 εκατ. ασφαλισμένων την εποχή της έναρξης της λειτουργίας του νέου Οργανισμού! Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τους εργαζομένους, ότι στα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκαν το 2010 1,42 εκατ. αιμοληψίες για αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το 2012 πραγματοποιήθηκαν περίπου... 500.000, καθώς οι δραματικές έλλείψεις των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ σε προσωπικό, μηχανήματα και αντιδραστήρια αποτελούν ευθεία πριμοδότηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων όλης της χώρας, τα οποία απομυζούν τον Οργανισμό.