Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεά του κοινωνικού φαρμακείου Σερρών στις φυλακές Νιγρίτας

Ο δήμος Σερρών θα δωρίσει εκατοντάδες φάρμακα προς τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Τρεις μεγάλες κούτες φαρμάκων πρόκειται να σταλούν την ερχόμενη Τετάρτη στις φυλακές, για τις ανάγκες των 379 κρατουμένων τους, εκ των οποίων οι 202 είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας Π. Ραδόπουλο, «ο αυξημένος αριθμός των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στις φυλακές έχει συντελέσει στην εξάπλωση πολλών ασθενειών, για τις οποίες είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη φαρμάκων και μοναδική πηγή εύρεσής τους, αποτελεί το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Σερρών».

 

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντζης, δήλωσε πως το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών είναι το μόνο που τροφοδοτεί τις φυλακές με φάρμακα, ενώ παράλληλα αποστέλλει πολλές ποσότητες φαρμάκων σε απομονωμένα νησιά και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθήνα και σε περισσότερους από διακόσιους Σερραίους που καθημερινά απευθύνονται σ' αυτό.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, «το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών αποτελεί πηγή ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας και στηρίζεται στο έπακρο από όλους τους Σερραίους που ανταποκρίνονται καθημερινά δίνοντας φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται».

www.newsbeast.gr