Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΚΙΦ Ν.Ιωνίας

Σας ενημερώνουμε ότι από 23 Οκτωβρίου 2012 στο Α’ ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας επί της Δ. Σολωμού και Φιλελλήνων 1 στην Ελευθερούπολη, πλησίον του σταθμού της Ν. Ιωνίας, λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο εντελώς δωρεάν για τους ανασφάλιστους συντοπίτες μας, καθώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο για τη δωρεάν κάλυψη της φαρμακευτικής τους αγωγής, εφόσον χρειαστεί.

Οι εξυπηρετούμενοι πρέπει να διαθέτουν ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ν. Ιωνίας (Βοσπόρου 121, Καλογρέζα).

Τα ιατρεία λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 15:00-17:00, και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:00-19:00.

 

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

Α’ Κ.Α.Π.Η. Ν. ΙΩΝΙΑΣ 210-2794950

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 210-2793916, 210-2777198

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο ( ΚΙΦΑ )

 

Κεντρικός άξονας προσανατολισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Ι.Φ.Α. είναι η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνται Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και οι οποίοι μετά από αίτηση τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχουν εφοδιασθεί με την ειδική κάρτα υγείας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στεγάζεται στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης.

Οι Ιατρικές υπηρεσίες, θα παρέχονται δωρεάν στο χώρο του Κ.Ι.Φ.Α. από τον Εθελοντή Ιατρό, όταν αυτός υπάρχει και φυσικά εάν καλύπτει την αντίστοιχη ειδικότητα, άλλως οι ασθενείς θα παραπέμπονται σε εθελοντές Ιατρούς ανάλογης Ειδικότητας, που θα τους δέχονται και θα τους εξετάζουν δωρεάν στα Ιατρεία τους .

Η Φαρμακευτική κάλυψη, θα παρέχεται δωρεάν αποκλειστικά από το Φαρμακείο του Κ.Ι.Φ.Α. και μόνο από τους Εθελοντές Φαρμακοποιούς και εφόσον τα σκευάσματα υπάρχουν. Οι Συνταγές θα εκτελούνται με βάση τη δραστική ουσία, από τον Εθελοντή Φαρμακοποιό, εφόσον αυτή είναι διαθέσιμη και θα καταγράφονται στο Βιβλίο Εισερχομένων και Εξερχομένων Φαρμάκων που θα υπογράφεται και θα ενημερώνεται από τον ίδιο και τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου.

Τα Φαρμακευτικά σκευάσματα, που θα παρέχει το Κ.Ι.Φ.Α. θα προέρχονται από προσφορές των Δημοτών (Οικιακά υπόλοιπα) και από άλλους Φορείς εντός και εκτός του Δήμου μας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο N.ΙΩΝΙΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣείναι μία δομή η οποία δημιουργήθηκε με συνεργασία του Φ.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ και του Δήμου Ν.ΙΩΝΙΑΣ. Λειτουργεί με εθελοντές ιδιώτες φαρμακοποιούς μέλη του Φ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε κτήριο που είναι χορηγία του Δήμου Ν.Ιωνιας, τα φάρμακα δε που διαθέτει προέρχονται από προσφορές συμπολιτών και συναδέλφων φαρμακοποιών . Δεν έχει κρατική επιχορήγηση, δεν είναι Μ.Κ.Ο., δεν παίρνει χρήματα ούτε από το Δήμο Ν.Ιωνιας, ούτε από την Περιφέρεια . Δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει ως δομή, αδυναμίες και παραλήψεις της πολιτείας, απλώς επιδιώκει να καλύψει συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σταόρια της φτώχειας και αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμα και τα στοιχειώδη φάρμακα.