Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Θεοδοσιάδης για ΜΥΣΥΦΑ: «Αντιλαμβάνομαι την άγνοια κινδύνου του κ.Χατζηδάκη, όπως αντιλαμβάνομαι και την προσπάθειά του να ενισχύσει τα εισοδήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ!» (video)

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης διεκδικεί την αρμοδιότητα των ΜΥΣΥΦΑ από το Υπουργείο Υγείας προς τέρψιν πέντε μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Το μέλος του ΔΣ του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές τονίζει πως ακόμα και στην έκθεση του ΟΟΣΑ, ο οργανισμός παραδέχεται ότι...




... σε χώρες που απελευθερώθηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ ούτε καλύτερες τιμές προς όφελος του καταναλωτή υπήρξαν ούτε η υγεία βελτιώθηκε. Αντιθέτως, είχαμε αύξηση δηλητηριάσεων λόγω της αλόγιστης χρήστης.

Δηλώσεις για το θέμα της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ, έκανε και ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης: «Πέρα από την οικονομική αιμορραγία που θα έχουμε ως φαρμακεία, κινδυνεύει άμεσα η υγεία του κόσμου. Θα χάσουμε ζωές. Αντιλαμβάνομαι μια άγνοια κινδύνου στο πρόσωπο του κυρίου Χατζηδάκη και αντιλαμβάνομαι επίσης και μια προσπάθεια να ενισχύσει κι άλλο τα εισοδήματα πέντε αλυσίδων σούπερ μάρκετ κι ας καταστρέψει 12.000 φαρμακεία κι ας καταστρέψει 30.000 ανθρώπους που κινούνται γύρω από αυτά».

«Δε θα είμαστε η Βουλή των συντεχνιών, δε θα πτοηθούμε από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στην Καθημερινή της Κυριακής.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως ο ΠΦΣ ενώ έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:



Farmakopoioi