Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Δαγρές: Ο υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να ντρέπεται για τα ψέματα που λέει!

Σε ευθεία αντιπαράθεση έρχεται ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές, με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζήδάκη για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς των Μη Υποχρεωτικά Συνταγογρφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Όπως δήλωσε ο κ. Δαγρές στο ygeia360.gr:


 « Ο υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να ντρέπεται για τα ψέματα που λέει, εξαπατώντας την ελληνική κοινή γνώμη» και προσθέτει « δεν είναι θέμα άποψης ότι η χώρα μας έχει τα φτηνότερα ΜΥΣΥΦΑ σε σχέση με όλη την Ευρώπη, καθώς τα στοιχεία είναι αμείλικτα και διαψεύδουν τον κ. Χατηζηδάκη και όσους επιχειρούν μέσω αυτού σε βάρος της τσέπης ελλήνων καταναλωτών, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας .»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ με την μελέτη με τίτλο «Έλεγχος - Αξιολόγηση Εγκυρότητας Έκθεσης ΟΟΣΑ 2013» ήταν από τους πρώτους που εναντιώθηκε με στοιχεία στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και στα γραφόμενα της έκθεσής ΟΟΣΑ, όπου η τελευταία προτείνει την κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων στην ίδρυση φαρμακείου ( πράγμα που το ΣΤΕ έκρινε τελικά αντισυνταγματικό) και πλήρη απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ.

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή