Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επιστρέφονται όλα τα τιμολόγια Ιανουαρίου! - Πρέπει να τα επανυποβάλουμε, πολλά λάθη! (έγγραφο ΕΟΠΥΥ)

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι επιστρέφονται άμεσα από την ΚΜΕΣ όλα τα τιμολόγια Ιανουαρίου ανεξαιρέτως προκειμένου να διορθωθούν και να επανυποβληθούν! Τα λάθη λόγω των αλλαγών ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα η πληρωμή να καθίσταται αδύνατη.

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην πληρωμή Ιανουαρίου, πρέπει η διαδικασία με το που παραλάβουμε τα τιμολόγια να γίνει άμεσα!

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:





ΕΟΠΥΥ προς ΠΦΣ, κοινοποίηση: Περιφερειακές διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, speedex

Θέμα: «Σχετικά με διόρθωση τιμολογίων φαρμακείων Ιανουαρίου 2014 και την συμπλήρωση της συγκεντρωτικής κατάστασης»
Σχετικό: Έγγραφο μας Π60/6/27-2-2014

Α. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό κατά την κατάθεση λογαριασμών φαρμακείων μηνός Ιανουαρίου 2014 παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην συμπλήρωση των τιμολογίων των φαρμακείων. Τα περισσότερα τιμολόγια δεν έχουν συμπληρωθεί με βάση το συνημμένο υπόδειγμα του ανωτέρου σχετικού εγγράφου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επεξεργασία τους και την ορθή αποτύπωση της φαρμακευτικής δαπάνης και του ποσού που πρέπει να αποδοθεί προς τα φαρμακεία.

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η επιστροφή του συνόλου των τιμολογίων μηνός Ιανουαρίου προς τα φαρμακεία. Για όσους φαρμακευτικούς συλλόγους διαθέτουν διανεμητικό λογαριασμό τα τιμολόγια θα αποσταλούν από την ΚΜΕΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους , ενώ για τα υπόλοιπα φαρμακεία θα αποσταλούν στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις που ανήκουν τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί οφείλουν με την παραλαβή των τιμολογίων τους να ελέγξουν την ορθή καταχώρηση των ποσών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών όπως έκαναν και κατά την αποστολή των συνταγών Φεβρουαρίου.

Τα τιμολόγια θα ταχυδρομηθούν από την ΚΜΕΣ προς τα κέντρα υποβολής έως την Τετάρτη 26-3-2014. Μετά από την παραλαβή των τιμολογίων τα κέντρα υποβολής οφείλουν να ενημερώσουν τα φαρμακεία ώστε να προσέλθουν να παραλάβουν τα τιμολόγιά τους. Για να μην προκύψουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2014 η όλη διαδικασία παραλαβής, συμπλήρωσης/διόρθωσης και επανυποβολής των τιμολογίων από τα φαρμακεία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και τα κέντρα υποβολής αποστέλλουν άμεσα τα τιμολόγια προς την ΚΜΕΣ μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας.

Β. Όσον αφορά στη συμπλήρωση της συγκεντρωτικής κατάστασης του λογαριασμού του φαρμακείου σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που προκύπτει επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ λόγω ελάφρυνσης στη συμμετοχή του ασφαλισμένου, αυτή συμπεριλαμβάνεται στην στήλη «επιβάρυνση ΕΟΠΥΥ» της συγκεντρωτικής κατάστασης. Συνεπώς, δεν απαιτείται η τροποποίηση της υπάρχουσας συγκεντρωτικής κατάστασης.

Η προϊσταμένη διεύθυνσης

Παναγιώτα Λίτσα