Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Λουράντος στον ΣΚΑΪ για ποσοστό κέρδους (video)

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε πριν από λίγο τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Δημήτρη Οικονόμου να ειρωνεύεται τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος δεν είχε μόνιτορ και δε γνώριζε με ποιον συνομιλεί, λέγοντάς του ότι συνομιλεί με τον... Καμπουράκη.

Το «αστείο» συνεχίστηκε από πλευράς δημοσιογράφου εν αγνοία του κ. Λουράντου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό της μείωσης των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων που επηρεάζει χιλιάδες φαρμακοποιούς αλλά άλλες τόσες χιλιάδες εργαζομένων στο χώρο.

Πέρα από αυτό, ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Μανιαδάκης, υποστήριξε...


... ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε να είναι... ευχαριστημένοι από αυτή την μείωση του πκ και ακόμα πιο ευχαριστημένοι που επιστρέφονται σε αυτούς τα φάρμακα υψηλού κόστους με πενιχρά κέρδη 3% και 4% και μάλιστα με εκπρόθεσμες πληρωμές 3 και 4 μήνες αργότερα. Παραδέχτηκε όμως ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί έχουν πλέον το χαμηλότερο ποσοστό κέρδους σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

«Tην Τετάρτη στη ΓΣ θα πάω να πανηγυρίσω με τους συναδέλφους μου για αυτά που είπε ο σύμβουλος του Υπουργού και θα ζητήσουμε από τον υπουργό να μας μειώσει κι άλλο το ποσοστό κέρδους για να είμαστε ακόμα πιο ευχαριστημένοι» κατέληξε ο κ. Λουράντος.

Δείτε το βίντεο: