Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Γ. Βαρουφάκης: «Το ΔΝΤ ήθελε και θέλει το κλείσιμο του μικρομεσαίου φαρμακείου και τη δημιουργία s/m φαρμακείων!» (ηχητικό)

Διαθέτει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πολιτικά πρόσωπα της αρχικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει για την ευθύτητα του λόγου του αλλά και τις σταθερές του απόψεις. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Ηράκλειο 9,84, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του τότε, σημειώνοντας ότι αυτή «προδόθηκε από μέσα» με το σύστημα Μαξίμου, ουσιαστικά να μην πιστεύει ποτέ ότι μπορούσε να επιτύχει σε μία σκληρή διαπραγμάτευση και τελικά να «παραδοθεί» αμαχητί την επομένη ενός συγκλονιστικού - όπως είπε - «Όχι» με 62% του Ελληνικού λαού.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και πάλι - το έχει αναφέρει πολλές φορές - στα φαρμακεία και το γεγονός ότι το ΔΝΤ επιθυμεί το κλείσιμο του μικρομεσαίου φαρμακείου και την άνευ όρων παράδοση σε πολυεθνικές φαρμάκων....

Είπε συγκεκριμένα:



«Το ΔΝΤ επιθυμούσε και επιθυμεί το κλείσιμο των φαρμακείων, όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλων των κλάδων εκείνων από τους οποίους ζουν σήμερα μικρομεσαίες οικογένειες με κάποια ανεξαρτησία από το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό που επιθυμεί το ΔΝΤ είναι τα σούπερ μάρκετ φαρμακείων, γενικά η συγκέντρωση των κεφαλαίων σε μεγάλες πολυεθνικές.»

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα:


Όλη τη συνέντευξη - «ποταμό» μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω: