Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Ενημέρωση για την υποχρεωτική αργία της Μ. Παρασκευής - Δευτέρας Πάσχα - Πρωτομαγιάς

 


Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Απαγόρευση λειτουργίας φαρμακείων κατά τις αργίες της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα – Μεταφορά Αργίας 1ης Μαΐου»

Ως γνωρίζετε και σας έχει κοινοποιηθεί σχετικώς με σειρά εγγράφων του Π.Φ.Σ. (υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2012/17.5.2019, 1336/13.4.2020, 1940/21.4.2021 και1511/14.4.2022), δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4613/2019 (ΦΕΚ Α΄78/24.5.2019) αντικαταστάθηκε το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των φαρμακείων κατά τις κάτωθι αργίες.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:

«1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 9 του ν.1963/1991 (Α΄138), αντικαθίσταται ως εξής: «Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.»


Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Απένταξη γνωστών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων


Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε με τις ΥΑ  Αριθ. Πρωτ.:17778 & 19878 , την απένταξη από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων και τον χαρακτηρισμό αυτών ως μη αποζημιούμενα – κατόπιν των υποβληθέντων αιτημάτων των ΚΑΚ – καθώς αυτά πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στο άρθρο 4 της ΥΑ 4472/2024 (ΦΕΚ 1110 Β /15-2- 24), των ακόλουθων φαρμακευτικών προϊόντων:

 

Η Liafarm στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024 | Δελτίο Τύπου


 Αγαπητοί Συνεργάτες,

 

Την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024, η οποία διοργανώθηκε από την Noufio CommunicationServices.

Φέτος η Φαρμακαποθήκη Liafarm απέσπασε δύο βραβεία σε έναν θεσμό που επιβραβεύειτις καλύτερες πρακτικές εταιρειών καθώς και τις καινοτομίες προϊόντων φαρμακείου.

Συγκεκριμένα, η Liafarm βραβεύτηκε με GOLD βραβείο στην κατηγορία «Digital Εταιρική Παρουσία»Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Liafarm επενδύουμε διαχρονικά στην τεχνολογία και συμβαδίζουμε με τις νέες τάσεις της, φροντίζοντας πάντα η παρουσία μας σε όλα τα μέσα δικτύωσης να είναι πλήρως ενημερωμένη με όλες τις τελευταίες δράσεις της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, το SILVER βραβείο που απονεμήθηκε στη Liafarm απευθύνεται στην κατηγορία «Ομάδα πωλήσεων που διακρίθηκε στα φαρμακεία». Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την αφοσίωση και την εξαιρετική εργασία της ομάδας Πωλήσεων της Liafarm, η οποία ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό στις ανάγκες των φαρμακείων.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τους φαρμακοποιούς που μας τίμησαν με τη ψήφο τους.

 

*Τα βραβεία παρέλαβαν οι εκπρόσωποι πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος, κ. Κυρινόπουλος Γιώργος και Σωκράτης Γκρέμος.

 

Liafarm

 

Ο Χατζηδάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είμαστε μεγαλοεπιχειρήσεις, τα φαρμακεία εκτός μειώσεων προμήθειας στα POS!

Αθήνα, 2 Μαΐου 2024


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

Αρ. Πρωτ. 2091

ΝΠΔΔ


Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας


Θεωρώντας επιβεβλημένο να ενταχθούν και τα φαρμακεία στην τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή και αφορά στην πολυδιαφημισμένη ένταξη επαγγελμάτων σε ρύθμιση βάσει της οποίας προβλέπεται «ανώτατη προμήθεια σε συναλλαγές με ποσά έως δέκα ευρώ που διενεργούνται με κάρτες εκδόσεως στην Ελλάδα», απευθύναμε σχετική επιστολή στον Υπ. Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, την οποία και επισυνάπτουμε.


Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά χθες, χωρίς να...


Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκιαγραφικά πλέον μόνο από ιατρούς ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ!!

Το συγκεκριμένο μέτρο έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις, πλέον είναι οριστικό! Σκιαγραφικά φάρμακα μόνο από ιατρούς με ειδικότητα ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ! Το φίλτρο θα εφαρμοστεί άμεσα από αύριο Τετάρτη 1/5/2024 στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! 

Να θυμίσουμε ότι ως φαρμακοποιοί εκτελούμε τις συνταγές που μας έρχονται συνταγογραφημένες ηλεκτρονικά ασχέτως ειδικότητας, το συγκεκριμένο φίλτρο-κόφτης όπως και όλα τα φίλτρα εισάγονται στον γιατρό.

Διαβάστε την ανακοίνωση στο e-prescription:

ΠΦΣ: Πληρωμή 95% Μαρτίου πριν τις αργίες του Πάσχα

AΓAΠHTOI ΣYNAΔEΛΦOI,

EΠEIΔH ΛOΓΩ TΩN APΓIΩN TOY ΠAΣXA KAI THΣ ΠPΩTOMAΓIAΣ, H KATAΘEΣH TΩN XPHMATΩN EΞOΦΛHΣHΣ EOΠYY TOY 95% MHNOΣ MAPTIOY ΘA ΓINOTAN THN TETAPTH 8.05, ZHTHΣAME AΠO TON EOΠYY H KATAΘEΣH TOYΣ NA ΓINEI ΣHMEPA TO AΠOΓEYMA ΣTOYΣ ATOMIKOYΣ KAI ΔIANEMHTIKOYΣ ΛOΓAPIAΣMOYΣ. TO APXEIO ΓIA TOYΣ ΔIANEMHTIKOYΣ ΛOΓAPIAΣMOYΣ EXEI HΔH AΠOΣTAΛEI.

EΞAITIAΣ OMΩΣ THΣ APΓIAΣ THΣ ΠPΩTOMAΓIAΣ THN 1.05 ΔIEΘNΩΣ, TO ΣYΣTHMA ΔIAΣ ΔEN ΘA ΛEITOYPΓHΣEI KAI ΠAPAKAΛOYME TOYΣ ΔIANEMHTIKOYΣ ΛOΓAPIAΣMOYΣ NA ΠPOXΩPHΣOYN ΣTHN EΞOΦΛHΣH TΩN MEΛΩN TOYΣ THN ΠEMΠTH 2.05.

Liafarm: Χορήγηση Υποτροφιών “Ιωνάς Στρούμσας” 2024

 


Την Τετάρτη 24 Απριλίου είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας τους φοιτητές του πέμπτου έτους της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) .

Ο βασικός πυλώνας της επίσκεψης αυτής ήταν η χορήγηση των υποτροφιών “Ιωνάς Στρούμσας” που προσφέρει κάθε χρόνο η Φαρμακαποθήκη Liafarm. Συγκεκριμένα, παραχωρήσαμε υποτροφίες σε 3 πρωτοετείς φοιτητές και σε 3 αποφοίτους του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. .

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν μία σύντομη παρουσίαση για τις υπηρεσίες της Liafarm, ενω συζητήθηκαν εκτενώς οι υποχρεώσεις και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας φαρμακοποιός.

Στη Liafarm στηρίζουμε διαχρονικά τους νέους που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα.


Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους!


Ανάκληση παρτίδας του PHYSIOMER BABY UNIDOSES

Σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΦ ανακαλείται η παρτίδα G239469 (ημερομηνία λήξης 03/2027) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Physiomer Baby Αμπούλες μιας χρήσης για ρινικό καθαρισμό και υγιεινή των βλεφάρων (PHYSIOMER BABY UNIDOSES) MDD Class I




Η Απόφαση του ΕΟΦ

Βγήκαν τα vouchers της επιδότησης για τις ψηφιακές συναλλαγές (4ος κύκλος) - Πώς βγάζετε τις επιταγές

Διαδικασία έκδοσης επιταγών (vouchers) για τους δικαιούχους του Δ' Κύκλου των Κατηγοριών Ενέργειας 3 και 4 του Προγράμματος ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές»

digitalsme.gov.gr

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι είναι ενεργή η διαδικασία έκδοσης επιταγών (vouchers) για τους Δικαιούχους του Δ’ Κύκλου των Κατηγοριών Ενέργειας 3 και 4 του Προγράμματος ΙΙΙ “Ψηφιακές Συναλλαγές”.

Για την έκδοση των επιταγών του, ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να εισέλθει στον λογαριασμό του (στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης) και να επιλέξει το πεδίο “Έκδοση & Διαχείριση Επιταγών”, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επισημαίνεται ότι:

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

H Liafarm συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην HellasPharm 2024!

  


Για τρίτη συνεχή χρονιά η Φαρμακαποθήκη Liafarmσυμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση HellasPHARM και πλήθος φαρμακοποιών επισκέφθηκε το περίπτερό της. Τόσο οι φαρμακοποιοί αλλά και τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών, ενημερώθηκαν πλήρως  από τους εκπροσώπους της Liafarm για τις υπηρεσίες αλλά και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρουσία της Liafarm στην Αττική είναι ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι πλέον οι φαρμακοποιοί παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους απευθείας από τη Θεσσαλονική την επόμενη ημέρα το πρωί και με κιβώτια Liafarm.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φαρμακοποιούς και τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

 

Ήταν τιμή μας που σας γνωρίσαμε από κοντά!

Ενημέρωση από Europharmacy για τα φαρμακεία που διαθέτουν φορολογικό μηχανισμό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρατείνεται έως 1.7.2024 η απόσυρση των φορολογικών μηχανισμών με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετικό αποδεικτικό παραγγελίας λοιπών τύπων ΦΗΜ ή έχει υποβληθεί από την επιχείρηση σχετική δήλωση επιλογής χρήσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου.
Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήστε τις κάτωθι ενέργειες κατά περίπτωση:

Σε τροχιά υλοποίησης το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό πρόγραμμα για την Πρόληψη - Πού αναφέρονται τα φαρμακεία


Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα, βρίσκεται σε τροχιά, υλοποίησης ολοκληρωμένων πληθυσμιακών προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, με στόχο την Πρόληψη νοσημάτων, σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και απόλυτα αναγκαίο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου –και μάλιστα, στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας και όχι απλώς της κλινικής φροντίδας– που στοχεύει να δημιουργήσει στο σύνολο του πληθυσμού “κουλτούρα πρόληψης”. Όπως, άλλωστε, τονίζει το υπουργείο Υγείας από το μοντέλο “θεραπεύουμε ασθένειες” περνάμε στο “διατηρούμε τους πολίτες υγιείς”.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Νέα παράταση για την απόσυρση των παλαιών φορολογικών μηχανισμών για 1/7

Έστω στο... παρά πέντε, η λογική επικράτησε. Με τους νέους τύπου φορολογικούς μηχανισμούς να μην είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμοι στην αγορά, δε θα μπορούσε να ισχύει η απόσυρση των παλαιού τύπου που είχε οριστεί για έως 30/4.

Χθες λοιπόν η ΑΑΔΕ με νέα απόφασή της (Α.1063/2024) τροποποίησε την Α.1073/2023 και έτσι δίνεται παράταση ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης απόσυρσης και οριστικής παύσης χρήσης όλων των ΕΑΦΔΣΣ.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η επιχείρηση να έχει κάνει τη σχετική δήλωση στο μητρώο ότι είναι συνδεδεμένη με ERP (πρόγραμμα λογισμικού).


Δείτε την σχετική ανακοίνωση:


Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Διευκρινήσεις σχετικα με το αρχείο PDF στις συνταγές ΕΚΑΑ

Ύστερα από αιτήματα της ΗΔΙΚΑ σε φαρμακεία για αποστολή εκ νέου των αρχείων PDF των καρτών ΕΚΑΑ, δημοσιεύθηκαν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί προβλήματα αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή αντιγράφων ΕΚΑΑ, που έχουν ως αποτέλεσμα να ζητούνται αντίγραφα των ΕΚΑΑ κατά τον Διοικητικο-οικονομικό έλεγχο συνταγών ευρωπαίων πολιτών, επισημαίνεται ότι το κάθε αρχείο PDF (που υποβάλλεται μέσω του WS submitEKAApostRequest):