Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Την πρόθεση του να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε πως αν ο διάλογος με την κυβέρνηση δεν έχει αποτέλεσμα, θα υπάρξει προσφυγή που θα αφορά τρία σημεία. Την παραβίαση εργατικής νομοθεσίας (65 ώρες εργασίας ενώ προβλέπεται 48ωρο), την περίπτωση του ιδιοκτησιακού και την περίπτωση να θιγεί σε υπερβολικό βαθμό το ζήτημα των εκπτώσεων.


«Δεν είμαστε ποντίκια για να ζούμε συνέχεια μέσα στο φαρμακείο με το ωράριο που ζητάει η κυβέρνηση» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κος Αμπατζόγλου. «Οι φαρμακοποιοί δεν πουλάνε καρότα, μπιζού ή μπιχλιμπίδια, τίθεται θέμα βιολογικής αντοχής. Συμφωνήσαμε να είναι το Σάββατο ανοιχτά το 25% των φαρμακείων, δεν γίνεται να είναι όλα ανοιχτά, ούτε να ανοίγει όποιος θέλει γιατί έτσι το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό» συνέχισε ο κος Αμπατζόγλου.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. δήλωσε ανοιχτός στη συνέχιση του διαλόγου αφού όμως ξεκαθαρίσει η πολιτεία το θολό τοπίο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει περιθώριο διαλόγου στο rebate και στο ωράριο των φαρμακείων
«Μπορεί ένας τσέλιγκας να πουλήσει τα γίδια και να ανοίξει φαρμακείο; Μπορεί ένας τοξικομανής να ανοίξει φαρμακείο;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως είναι ασαφές στο νομοσχέδιο το τι μέλλει γενέσθαι.
«Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά. Κάναμε διάλογο και ήρθαν όλα τούμπα. Εμείς ως φαρμακοποιοί έχουμε προσφέρει με εκπτώσεις το 2010, 200 εκατομμύρια Ευρώ στο κράτος.Σε αυτή την κρίση, έχουμε συμβάλλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα» κατέληξε ο κος Αμπατζόγλου.