Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κ.Λουράντος: "Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη"



Η νέα Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή έκανε την εξής δήλωση: «Όταν επιλέγουμε να δώσουμε ότι χρήματα έχουμε στους φαρμακοποιούς… όχι στους φαρμακοποιούς αλλά στους συνδικαλιστές των φαρμακοποιών, και δεν τα δίνουμε στους άμεσους χρήστες που είναι οι γιατροί και χρωστάμε τις εφημερίες τους….. ε, εντάξει»!!!

Η δημοσιογράφος της εκπομπής αντέτεινε: «Και στους φαρμακοποιούς χρωστάτε». Και η απάντηση της Υφυπουργού ήταν: «και στους φαρμακοποιούς, δεν θα τα διαγράψουμε, αλλά….. εντάξει, όλοι πρέπει να συμβάλουμε και όλοι έχουμε το μερίδιο μας για να βγούμε από την κρίση».



Καίρια ερώτηση: Δηλαδή το Υπουργείο Υγείας επίσημα παραδέχεται ότι περιμένει από εμάς να αναλάβουμε την ασφάλιση των πολιτών της χώρας; Να πληρώνουμε για τα φάρμακα τους από την τσέπη μας; Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική που προτίθενται να εφαρμόσουν;

Εν συνεχεία θα ήθελα να επισημάνω ότι εμείς οι φαρμακοποιοί ουδέποτε ζητήσαμε να πληρωθούμε κατ’ εξαίρεση ή εις βάρος οποιουδήποτε άλλου, αλλά τουναντίον πολλές φορές αναφέραμε, μέσω των ΜΜΕ, την επιτακτική ανάγκη πληρωμής όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της Υγείας. Επίσης, ούτε τα χρήματα δίνονται στους συνδικαλιστές των φαρμακοποιών, αλλά στους φαρμακοποιούς, μέσω των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τον ΕΟΠΥΥ και ο οποίος έχει αναλάβει δια νόμου τα χρέη των ταμείων από τα οποία αποτελείται.

Η νέα Υφυπουργός Υγείας είναι η πρώτη, η οποία αποπειράται ανοιχτά να τοποθετήσει τους φαρμακοποιούς απέναντι από τους γιατρούς, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να επιδείξει πλήρη εύνοια στον κλάδο της.

Ξεχνά προφανώς ότι οι φαρμακοποιοί διαχειρίζονται εμπόρευμα, το οποίο καλούνται σήμερα να πληρώνουν τοις μετρητοίς, ενώ οι γιατροί εκδίδουν δελτία παροχής υπηρεσιών. Και Ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια: η νέα Υφυπουργός Υγείας κα Σκοπούλη είναι ιατρός, καθηγήτρια παθολογίας – ανοσολογίας στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου!!!

Εύγε!

Με τέτοιες δηλώσεις είναι σίγουρο ότι το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό!

 

Κ. Λουράντος