Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου ΦΣ Μαγνησίας


 Αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 , στις 10,00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου , θα  πραγματοποιηθεί κινητοποίηση όλων των σωματείων των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, ΙΚΑ -ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ –ΟΣΕ- ΟΑΕΕ -ΝΑΤ-ΟΤΑ ,

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ  για την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, για την δραματική εξέλιξη σχετικά με την φαρμακευτική περίθαλψη, την νοσοκομειακή περίθαλψη  και γενικά για την ολοκληρωτική κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας συμπαρίστανται και συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση των συνταξιούχων γιατί ,οι αγώνες είναι κοινοί , για την διατήρηση και την βελτίωση της Φαρμακευτικής Περίθαλψης .



Ο επιπλέον περιορισμός της νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση των νοσοκομείων το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα επιδεινωθεί η ήδη δεινή θέση των ασφαλισμένων στο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα και την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται.

Ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθήσει τη «στάση πληρωμών» προς τα νοσοκομεία, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, προς τα φαρμακεία και τους προμηθευτές του δημοσίου.
Στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ έχει 160 εκατομμύρια ευρώ για όλο το 2012. Μόνο για τον μήνα Μάιο πρέπει να πληρώσει 207 εκατομμύρια για φάρμακα.

Η τρόικα επιμένει ότι μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα αξίας 3,185 δις.
Το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους προδιαγράφεται δυσοίωνο.

             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο   Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας
  
         Ματσιόλης Κων/νος                                Τσιατσιάνης Θεόδωρος