Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Απόφαση ΓΣ ΦΣ Ηρακλείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 Τ.Κ. 712 01 
ΤΗΛ-FAX: 2810-221020                                                                                               
                                                                                                                         Ηράκλειο,10/08/2012
                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



        Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου που έγινε στις 06-08-2012, αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 16-08-2012. Δυστυχώς, οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου, κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, μετά  την αποτυχία του ΕΟΠΥΥ, να διασφαλίσει την ομαλή ροή πληρωμών προς τα φαρμακεία. 

Η στάση πληρωμών στην οποία προχωρά ο ΕΟΠΥΥ,  όπως  διαφαίνεται και από τις δηλώσεις των αρμοδίων, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της αναστολής. Ήδη πολλά φαρμακεία του συλλόγου μας, βρίσκονται εκτεθειμένα προς τους προμηθευτές τους, τους οποίους αδυνατούν να εξοφλήσουν, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο σύστημα Τειρεσίας λόγω ακάλυπτων επιταγών. 

Αρκετά φαρμακεία επίσης, αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα, καθώς οι προμηθευτές τους απαιτούν εξόφληση μετρητοίς, την ίδια στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ, παραβιάζοντας τη συμβατική του υποχρέωση για εξόφληση εντός 45 ημερών, καθυστερεί την εξόφληση των οφειλών του, ενώ ταυτόχρονα οι οφειλές άλλων ταμείων από το 2010 και μετά παραμένουν ανεξόφλητες. 

Η κατάσταση έχει φτάσει πια σε αδιέξοδο. Τα φαρμακεία κλείνουν και οι ασφαλισμένοι στερούνται της απαραίτητης για τη ζωή τους φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να βρουν λύση. Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων και τους παρακαλούμε να σταθούν στο πλευρό μας για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στο φάρμακο για οποιονδήποτε το έχει ανάγκη.


ΤΟ ΔΣ του ΦΣΗ