Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: Δραματική κατάσταση, χαμηλώστε τους τόνους

Την δραματική οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα, δεδομένης, μάλιστα, της μετάθεσης της ημερομηνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές μας για τα τέλη Σεπτεμβρίου, εξήγησε αναλυτικά την Πέμπτη 2 Αυγούστου σε έκτακτη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στα μέλη του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε με τα πιο μελανά χρώματα τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, αλλά και τα οικονομικά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), και κάλεσε τα μέλη του προεδρείου του ΦΣΑ να κατεβάσουν τους τόνους και να μην προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση κατά την οποία




ο ΕΟΠΥΥ δεν καταφέρει να εξοφλήσει εγκαίρως και πλήρως τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Μαϊου, το ύψος των οποίων φθάνει τα 207 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο ygeia360 ότι στα ταμεία του Οργανισμού υπάρχουν διαθέσιμα μόνον 100 εκατ. ευρώ και αυτό το ποσό θα καταβληθεί τελικά στους φαρμακοποιούς για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Μαϊου.

 Από τον Βασίλη Βενιζέλο
www.ygeia360.gr