Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ"


Συνάδελφοι,
 
  Θα ήθελα να επαναλάβω κάποια πράγματα που είχα αναφέρει και παλαιότερα σε ομιλία μου σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, απευθυνόμενη κυρίως σε όσους σκέπτονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να εξακολουθήσουν να παίρνουν συνταγές.
 
Λίγο-πολύ, τα ονόματά σας δεν θα είναι έκπληξη για κανέναν μας.
Οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε και παλαιότερα πάρει συνταγές ΟΠΑΔ σε περιόδους διακοπής της πίστωσης προς τον πρώην οργανισμό.
Οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε και παλαιότερα ανοίξει τα φαρμακεία σας σε μέρες απεργίας.
Οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε ήδη προστρέξει να ενταχθείτε στο διευρυμένο ωράριο.
 

Αυτό που έχω να πω σε όλους εσάς, είναι ότι ζείτε μέσα σε μία αυταπάτη.
Νομίζετε πως οι καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία δυο χρόνια, είναι προς όφελός σας.
Νομίζετε πως εκτελώντας συνταγές σε περιόδους που ο Σύλλογος κινητοποιείται για το αντίθετο, θα πάρετε τον πελάτη του γειτονικού σας φαρμακείου.
Νομίζετε πως λειτουργώντας στα πλαίσια του διευρυμένου ωραρίου, θα πάρετε και πάλι τον πελάτη του γειτονικού σας μικρού φαρμακείου.
Πιθανόν να νομίσετε ότι κάνοντας ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, θα αντλήσετε και πάλι επιπλέον πελατεία.
Πιθανόν να νομίσετε ότι θα πληρωθείτε και κατά προτεραιότητα( όπως "πληρωθήκαμε" παλαιότερα τα ΦΥΚ κατά προτεραιότητα!!!).
Πιθανόν ακόμη και να νομίσετε ότι όταν ο ΕΟΠΥΥ ενεργοποιήσει το κομμάτι εκείνο του κανονισμού του που λέει για "απευθείας διαπραγματεύσεις με εταιρείες και φαρμακεία", πάλι θα πάρετε τον πελάτη του διπλανού σας, καθώς πιστεύετε πως είστε από αυτούς που έχετε γερό "κομπόδεμα" για να αντέξετε τον ανταγωνισμό.
 
Λοιπόν, σας έχω νέα. Το χαλί δεν στρώθηκε για εσάς. Σας το λέμε σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό, αλλά δεν μας ακούτε.
 
Ίσως όμως ακούσατε χθες το βράδυ το MEGA, που είπε πως είναι καιρός τα φαρμακεία να ανήκουν σε επιχειρηματίες(μη φαρμακοποιούς), με υπαλλήλους φαρμακοποιούς.
 
Προφανώς, θα έχετε κατατάξει τους εαυτούς σας στους ισχυρούς επιχειρηματίες.
 
Επιτρέψτε μου να σας βγάλω από αυτή την πλάνη, παραθέτοντας το παρακάτω συντριπτικό γεγονός:
 
Όταν σε μειοδοτικό διαγωνισμό νοσοκομείων ζητήθηκε να γίνουν προσφορές για ένα αντικαρκινικό φάρμακο με τιμή 214 ευρώ, οι μεγαλύτερες Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες έδωσαν από 100 έως 119 ευρώ. Θέλετε να μάθετε τι τιμή έδωσε ξένη πολυεθνική γενοσήμων; Μόλις 24 ευρώ !!!
 
Ποιος λοιπόν θα εμποδίσει το άνοιγμα αλυσίδων-φαρμακείων από μη επιχειρηματίες, που θα πουλάνε τα δικά τους προϊόντα σε τιμές που κανείς Έλληνας φαρμακοποιός δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί, οδηγώντας  σε εξόντωση τον 'Ελληνα φαρμακοποιό, όπως αντίστοιχα εξοντώνουν την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία;
 
Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά αν σας συμφέρει να προχωρήσετε στη διάλυση του Συλλόγου, όπως όψιμα νομίζετε.
 
Αν τελικά το κάνετε, να ξέρετε ότι ο καθένας μας θα προσπαθήσει να επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί.
 
 
Υ.Γ.  Να θυμάστε ότι την προδοσία, πολλοί αγάπησαν.
       Τον προδότη, ουδείς.
 
Υ.Γ.Γ.  ... και όταν θα έρθει και η σειρά σας, δεν θα υπάρχει κανείς πια να διαμαρτυρηθεί.

Αναστασία Παπαϊωάννου