Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κ. Λουράντος: Η ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ... ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!!

Ειχα προειδοποιήσει τους πάντες ότι η κινητοποίηση του ΠΦΣ είχε δύο σκέλη. Αφ’ ενός μεν να δημιουργήσει μια επαναστατική εικόνα απένατι στην μέχρι σήμερα απραξία του και αφ’ εταίρου για να πληρωθούν οι γνωστοί σύλλογοι τον Σεπτέμβριο που εκτελούσαν .....!


Ειχα ζητήσει στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, στην οποία ορισμένοι γνωστοί ... απεργοσπάστες μιλούσαν και υπερθεμετολόγιζαν για την ανάγκη να δοθεί η μάχη των μαχών, να υπογράψουν ότι δεν θα ασταματήσουν την κινητοποίηση αν πληρωνόταν μόνο ο Σεπτέμβριος!!! Κανείς όμως δεν ... υπέγραψε!!!

Είχα εκφράσει έντονα την δυσπιστία μου απέναντι στις φαινομενικές προθέσεις των ... πρώιμων επαναστατών λέγοντας ότι είμαι σίγουρος για τις πραγματικές προθέσεις τους που δεν είναι άλλες από την πληρωμή του Σεπτεμβρίου. Δικαιώθηκα ... δυστυχώς!!!

Αυτά για το ξεκίνημα της .... μάχης των μαχών !!!! Της μάχης του .... νερομπίστολου!

Ακολούθησαν αμέσως μετά οι δηλώσεις μέσω Δελτίο Τύπου του υπουργού υγείας. Ελπίζω να μην τις ξεχάσατε. Θα πεί κάποιος ήταν δηλώσεις .... της στιγμής , δηλώσεις εκφοβισμού, ίσως εν ... θερμώ. Πάντως ήταν δηλώσεις Υπουργού και μάλιστα αρκετά σκληρές !!!

Κάναμε συνέντευξη τύπου, οργανώσαμε έξω από το υπουργείο Υγείας μεγάλη συγκέντρωση, διαμαρτυρώμενοι για τις άθλιες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και ΕΚΕΙ δώσαμε όρκο : ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ . Να τις υπενθυμίσω; Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι τις ξέχασαν.

• Απελευθέρωση ... ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων ...

• Ατομικές συμβάσεις .... για την εξυπηρέτηση του κόσμου !!!

• Καταστροφή των φαρμακευτικών συλλόγων που έχουν ... γεμίσει από ανάλγητους συδικαλιστές ( προφανώς ενοούσε ... εμένα και πέντε-έξι ακόμα) !!!

• Υπερκέρδη φαρμακοποιών που από τα 2,5 δις που πήραν κέρδισαν 500 εκατομύρια

• Κατάργηση πειθαρχικών συμβουλίων.

Φυσικά τότε στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο όλοι και ειδικά οι παριστάμενοι Πρόεδροι συμφωνούσαν στον υπερ πάντων αγώνα που όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο για τα .... αργύρια του Σεπτεμβρίου!!!

Μετά ήλθε και η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υπουργού Υγείας και συνδικαλιστων μας !!! Είναι αλήθεια ότι κλήθηκα και εγώ αλλά για προσωπικούς και .... άλλους λόγους ΔΕΝ ΕΠΗΓΑ!!! Στην συνάντηση αυτή ήταν οι κύριοι Αμπατζόγλου, Θεοδωσιάδης, Κούβαρης και ... Καλογερόπουλος.

Από την συνάντηση αυτή προέκυψαν και οι .... νέες υποσχέσεις του Υπουργού που έκαναν τον Πανελλήνιο να σταματήσει την κινητοποίηση!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιηθήκαμε για να πληρωθούν οι απεργοσπάστες , είτε πρόκειται για μεμονωμένους «συναδέλφους» είτε για συλλόγους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κομματικές σκοπιμότητες έδρασαν καταλυτικά.

Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι οι άθλιες τακτικές και τα προσωρινά κέρδη έγιναν σημαία και λάβαρα της ... επανάστασης!

Συνάδελφοι...

Τίποτα δεν κερδίθηκε . Ολα είναι στον αέρα... και κυρίως ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ εν υπνώσει , όσα ο Υπουργός Υγείας μας καταμαρτυρούσε στο Δελτίο Τύπου του! Τίποτα δεν πάρθηκε πίσω, παρά μόνο υπόσχεση ότι δεν θα ... υλοποιηθούν!

Τα χρέη του 2011 θα ... πληρωθούν στις αρχές του Ιανουαρίου. Μόνο που σύμφωνα με τον νόμο ( τον γνωστό νόμο που ... θα μας πλήρωνε τον περασμένο Μάρτιο) , θα πρέπει να εκδόσουμε πρώτα εμείς πιστωτικό τιμολόγιο με το 3,5% του rebate …! Πως μπορεί να γίνει αυτό , όταν κανείς δεν ξέρει ακριβώς το ποσό , όταν δεν είμαστε ενημερωμένοι για το τί ακριβώς θα εκδόσουμε, κανείς δεν ξέρει. Θα μας δόσουν λένε από την ΚΜΕΣ τα ποσά!!! Και με ποιό τρόπο θα ενημερώσω 3500 φαρμακεία στην Αττική, για τα ποσά αυτά; Χρονοβόρα διαδικασία που φυσικά θα αποτελέσει δικαιολογία για την ΜΗ πληρωμή μας!!!

Σήμερα στο Δ.Σ. του ΠΦΣ ερώτησα τα εξής:

Τα χρήματα που το Κράτος πήρε από την Ευρώπη είναι δεδομένα. Γνωρίζει η Κυβέρνηση και πόσα είναι και πόσα θα διαθέσει στον ΕΟΠΥΥ. Γιατί λοιπόν δεν μας δίνει η Κυβέρνηση ΣΤΑΘΕΡΕΣ πληρωμές μας τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του νέου έτους, όπως γινόταν παλιά με το ΙΚΑ;

Τα χρήματα που δίνει τώρα για τον Σεπτέμβριο γιατί δεν τα δίνει για τα χρέη του 2011 ώστε να πληρωθούν όλοι οι σύλλογοι και όχι μόνο οι απεργοσπάστες;

Γιατί δεν μιλάμε καθόλου για το απαράδεκτο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Υγείας;

Γιατί δεν ζητάμε την κατάργηση των απεργοσπαστικών μηχανισμών του ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτού του εγγράφου που επιτρέπει στους απεργοσπάστες να καταθέτουν κατά παράβαση των Συλλογικών συμβάσεων κατ’ ευθείαν στο ΕΟΠΥΥ τις συνταγές τους; Και όταν λέμε κατάργηση εννοούμε κατάργηση... όχι αποσιώπηση!!!

Συνάδελφοι πιστεύω τα εξής:

• Αυτό το Δελτίο Τύπου του Υπουργού Υγείας υπήρξε ένα τέχνασμα . Εβαλε πολλά ανεφάρμοστα πράγματα στο Τραπέζι, για να τα βγάλει κάποια στιγμή στο μάλλον σαν αντάλλαγμα!!! Τα έβγαλε στον αερα, τα πήραν τα ΜΜΕ, τα έκαναν ειδήσεις και ... εμείς απλά τα δεχτήκαμε(;)! ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ώστε να θυμίζουν σε κάθε ... επικίνδυνο επαναστάτη τις προθέσεις του Υπουργείου και να αποτελούν διαπραγματευτικά σημεία!!!

• Ο σκοπός της κινητοποίησης ήταν για να πληρωθούν οι απεργοσπάστες τον Σεπτέμβριο. Γι αυτό άλλως τε ΣΗΜΕΡΑ που βγήκε στην «διαύγεια» το κονδήλι του Σεπτεμβρίου ... έγιναν αρνάκια!!! Απεφεύχθει η καταστροφή τους...

• Ο ΦΣΑ έδωσε έναν έντιμο αγώνα μαζί με άλλους συλλόγους παρόλο που δεν είχε λαμβάνειν από χρήματα του Σεπτεμβρίου. Και για ακόμα μία φορά ... προδώθηκε! Σήμερα δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται όπως θα ήθελε, ακολουθώντας την απόφαση του ΠΦΣ, του ΣΦΠ και των .... άλλων δυνάμεων. Ο ΦΣΑ το κάνει αυτό διότι όσες φορές συνέχισε μόμος του με λίγους ακόμα συλλόγους , αυτό που κατάφερε ήταν να κάνει πλούσιους τους απεργοσπάστες οι οποίοι τελικά πληρώθηκαν και κάποια φορά ... κατ’ εξαίρεση.

• Η άρση της πίστωσης όπως αποδείχτηκε βολεύει όλους όσους τελικά δεν την ακολουθούν , αρκεί να την κάνει η Αττική! Και εξηγούμαι: Η φαρμακευτική δαπάνη με την κινητοποίηση ΜΟΝΟ της Αττικής πέφτει στο μισό και ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να πληρώσει ... Τους ΑΛΛΟΥΣ πάντα. Διότι αν η φαρμακευτική δαπάνη του Σεπτεμβρίου δεν ήταν 125 εκ. αλλά συμπεριλάμβανε και την Αττική φθάνοντας τα 250 εκ. θα πληρωνόταν σήμερα; Οχι βέβαια...!

• Στις 12 Ιανουαρίου ο ΠΦΣ θα κάνει νεο Δ.Σ. για να διαπιστώσει τι; Αν μπήκε ο ... Σεπτέμβριος; Αν πληρώθηκαν τα χρέη του 2011; Αν καταργήθηκε κάποιο rebate; Αν οι απεργοσπαστκοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ υφίστανται; Και τι προτίθεται να κάνει; ΝΕΑ κινητοποίηση.... νέα μάχη των μαχών;

Είναι προφανές ότι έκανα λάθος. Εμπιστεύτηκα για ακόμα μία φορά άτομα που δεν θα έπρεπε, χαρην ... ενοτητας !

Είναι προφενές όμως ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ενότητα. Τα συμφέροντα όποια και αν είναι αυτά δεν είναι συλλογικά, αλλά φιλοτομαριστικά! Υπό αυτές τις συνθήκες ΔΕΝ σκοπεύω να σύρρω τον ΦΣΑ (όσο περνα από το χέρι μου) σε μοναχικούς αγώνες για να καρπώνονται καποια άθλια υποκείμενα από τον αγώνα του. Αρκετά !!!! Ολοι οι συνάδελφοι από οποιονδήποτε σύλλογο και αν προέρχονται καταλαβαίνουν....

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΕΛΟΣ... Στις 12 Ιανουαρίου θέλω να σας δω να αγωνίζεστε.... επαναστάτες της φακής !!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ