Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ασφαλιστική εταιρεία ζητά από φαρμακεία εκπτώσεις σε φάρμακα!

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ; 

 Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι οι τιμές των φαρμάκων είναι ίδιες και σταθερές ανά την επικράτεια... Το φάρμακο δηλαδή είναι διατιμημένο αγαθό, έχει δηλαδή την ίδια τιμή και απαγορεύεται δια Νόμου πάσης φύσης έκπτωση στην τιμή του ή στο σύνολο της συμμετοχής σε μια συνταγή. Την πεποίθηση αυτή ήρθε να την ανατρέψει μία ασφαλιστική εταιρία...(!)

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν εκπρόσωπος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας - ιδιαίτερα στο χώρο του αυτοκινήτου - επισκέφθηκε φαρμακεία της Βόρειας Ελλάδας με την εξής πρόταση συνεργασίας:



Θα γνωστοποιεί στους πελάτες-ασφαλισμένους μέσω μιας κάρτας, φαρμακεία με τα οποία συνεργάζεται και στα οποία θα τύχουν των εξής προνομίων με την επίδειξη της κάρτας:

a)10% έκπτωση σε παραφάρμακο - καλλυντικό της αρεσκείας τους
β)5% έκπτωση σε φάρμακα!!!!

Η εκπρόσωπος της εταιρίας, μετά από την αντίδραση συναδέλφου, φάνηκε έκπληκτη αν και συνειδητοποιημένη για το παράνομο της προωθητικής αυτής ενέργειας και φυσικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΠΡΟΣΟΧΗ σε τέτοιου είδους κινήσεις. Αποτελούν τον Δούρειο Ίππο για την άλωση του Ελληνικού φαρμακείου. Να αναφέρετε παρόμοια γεγονότα στους Συλλόγους σας.

Όσο για τις Εταιρίες: 

Κύριοι της συγκεκριμένης εταιρείας και λοιπών εταιριών που με δόλιο τρόπο και προς άγρα πελατών, κινείστε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, να ξέρετε ότι παρανομείτε και σύντομα θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες, αν συνεχίσετε το «βρώμικο» αυτό παιχνίδι.

Ο χώρος του φαρμάκου είναι ιδιαίτερος και δεν έχει καμία σχέση με τα δικά σας χωράφια εμπορικών συναλλαγών. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε tο κοινωνικό αγαθό και συνάμα διατιμημένο,που λέγεται Φάρμακο,για να εξυπηρετήσετε δικούς σας σκοπούς.

Θεόδωρος Ντούσκας
Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων