Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φαρμακεία ως Κέντρα Υγείας, θα γίνει;

Αγαπητό Fimotro,

Χθες υπογράφηκε μια ενδιαφέρουσα συμφωνία που δεν ακούστηκε πολύ, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως συμφώνησαν να...



...συνεργαστούν με στόχο την βελτίωση της αυτο-θεραπείας στην Ελλάδα. Όπως γράφουν, σκοπεύουν να εξελίξουν τα φαρμακεία σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να οργανώσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης των φαρμακοποιών .

Αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο  θα υπάρχει διπλό κέρδος γιατί πρώτον θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι φαρμακοποιοί και δεύτερον θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της επαρχίας όπου τα Κέντρα Υγείας έχουν υποβαθμιστεί  εντελώς από την κρίση. Αυτά βέβαια θα γίνουν αν δεν μείνουν μόνο στα λόγια οι δυο σύλλογοι  και αν καταφέρουν να ξεπεραστούν τα διάφορα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας.

Ήδη διάφορα παπαγαλάκια  κόβουν και ράβουν αποσπάσματα από δηλώσεις του προέδρου  του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος το μόνο που στην πραγματικότητα είπε  ήταν ότι και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα πρέπει να προτείνονται από κάποιον ειδικό. Οπότε καλή η όλη ιδέα αλλά το θέμα είναι αν θα την αφήσουν να προχωρήσει ή αν θα καταφέρουν να την θάψουν για να διατηρήσουν κάποιοι τα προνόμια τους στην αγορά του φαρμάκου.

Βρήκα την σχετική ανακοίνωση εδώ...

fimotro.blogspot.gr