Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κ. Λουράντος: Περί O.T.C. και καλλωπισμού αλλά .... «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» !!!

Πάει λίγος καιρός ( που λέει και ο Πλούταρχος στο τραγούδι του) που είχα αναφέρει σε κάποιο σχόλιο ότι τα O.T.C. δηλαδή, για όσους δεν γνωρίζουν, τα συμπληρώματα διατροφής, οδεύουν κανονικά και ... συντεταγμένα προς τα Super Markets !!! Κάποιοι νόμιζαν ότι καθησυχάζοντας τους συναδέλφους από αυτήν την προοπτική θα προσέφεραν υπηρεσίες, αφού δεν θα τους προσέθεταν ... άγχος ...

Ελα όμως που δυστυχώς η προοπτική αυτή έγινε πραγματικότητα ... Μέχρι τον Σεπτέμβριο μεγάλο μέρος (εγώ πιστεύω ΟΛΟ το μέρος) από τα προϊόντα αυτά,
 
θα έχουν παραταχθεί στα ράφια των πολυκαταστημάτων. Θα υπάρχει ανώτερη λιανική τιμή χωρίς ... κατώτερη χονδρική τιμή... Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν τις λιανικές τιμές των S.M. αφού αυτά θα αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές . Συνεπώς ένα μέρος του «μετρητού» των φαρμακείων πηγαίνει στα πολυκαταστήματα! Και αυτό ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ με την τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ.. Και όταν λέω κάτι ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!! Σε αυτή τη συμφωνία δεν υπάρχουν (προς το παρόν;) τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Οπως μου είπαν τα ... γλιτώσαμε !!! Ίσως αυτά πάνε στα ... ιατρεία ή στα ... κρεοπωλεία .... Ίδωμεν!

Σήμερα , σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε πάρει το λογιστήριο του Φ.Σ.Α. θα παίρναμε την δισκέτα με τα ποσά των πληρωμών μας από τον ΕΟΠΥΥ, που αφορούν ΟΛΟ τον Δεκέμβριο. Ο Σύλλογος ετοιμάστηκε για να προωθήσει αμέσως τις πληρωμές αυτές προς τους λογαριασμούς των μελών του, αφού γνωρίζουμε την τεράστια πίεση που υφιστάμεθα όλοι. Φυσικά πιστεύαμε ότι αμέσως μετά την δισκέτα με τα ποσά θα κατατίθεντο στον λογαριασμό του ΦΣΑ τα αντίστοιχα χρήματα, διότι δισκέτα χωρίς χρήματα .... είναι κενό γράμμα.

Όπως θα καταλάβατε ... ούτε δισκέτα παραδόθηκε στον ΦΣΑ, ούτε χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό του. Έμαθα ότι υπήρξε .... πρόβλημα. Όμως η ευκολία που ανύπαρκτα (;) χρήματα ανεβαίνουν στην «διαύγεια» είναι απίστευτη !!! Στην .... πράξη δυσκολεύονται ... διότι αυτά τα περί μετακόμισης του ΕΟΠΥΥ που έφερε δυσκολία στις πληρωμές και τα σχετικά δεν τα τρώμε ....

Εντύπωση μου προξένησε και ο ισχυρισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν υπάρχει κατοχή» στην Ελλάδα ! Τι υπάρχει τότε; Καλλωπισμός ; Κουρεματάκι στο κουρεματάκι και σε λίγο ... μανικιούρ και πεντικιούρ; Στρογγυλεύουμε τις γωνίες; Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που μου είπαν σήμερα όταν με επληροφόρησαν για την τύχη των O.T.C… : «Ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να παρεκκλίνει από τα μνημόνια ούτε στο ... κόμα». Με λίγα λόγια ούτε στην... μείωση του ποσοστού μας κέρδους όπως ρητά αναφέρεται στα μνημόνια ! Γιατί έρχεται και αυτό εμμέσως ή αμέσως !!!

Στις 22 ή 24 Απριλίου 2013 (θα λάβετε σχετικό s.m.s.) στην γενική συνέλευση του ΦΣΑ θα ειπωθούν πολλά ... Σας προσκαλώ όλους ... και σας παρακαλώ να παραβρεθείτε !

ΣΗΜ: Μέχρι τώρα 8:00 το βράδυ ο ΕΟΠΥΥ ... κοιμάται! Δεν έχουμε καμία θετική πληροφορία για πληρωμές. Κι όμως στην «διαύγεια» ... «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» !!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ