Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία: «Απαιτούμε παραίτηση προέδρου ΠΦΣ και επίσπευση εκλογών»

Συνάδελφοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν πλέον καμιά αμφιβολία για την πορεία που κάποιοι είχαν σχεδιάσει για τον κλάδο.

Η πλήρης απαξίωση των φαρμακείων μας και η συστηματική υφαρπαγή της οικονομικής μας ρευστότητας, έχει φτάσει πολλά φαρμακεία στα όρια της πτώχευσης και ήδη έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε συμφέροντα ξένα από εμάς.

Ο διορισμός του Προέδρου του ΠΦΣ σε κρατική έμμισθη θέση, δεν αφήνει πλέον...


... περιθώρια να σκεφτούμε ότι δεν ήταν μέτοχος αυτών των σχεδίων και βέβαια δεν μπορεί κανένας συνάδελφος να αποδεχθεί, ότι υπάρχει περίπτωση να τηρούνται έστω και στοιχειωδώς τα προσχήματα.

Όλοι οι μετέχοντες της παράταξης, ο καθένας από το πόστο του, είχαμε επισημάνει από καιρό, ότι ο ΠΦΣ δια πράξεων και παραλείψεων οδηγούσε τα πράγματα αργά και σταθερά στο σημερινό αδιέξοδο που βιώνουμε.

Είχαμε κατά επανάληψη επισημάνει, ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους όποιους σχεδιασμούς του Προέδρου, αλλά είναι αποτέλεσμα γενικότερης πολιτικής, τη στιγμή που η πολιτική αυτή τακτική, έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΠΦΣ.

Δυστυχώς δεν είχαμε πείσει τότε.

Η πλειοψηφία του κλάδου ήταν παγιδευμένη μέσα σε αδιέξοδες αναστολές, τυπικές απεργίες και αιφνιδιαστικά sms, που βόλευαν την κυβερνητική πολιτική που το ΔΣ αναλάμβανε να φέρει σε πέρας.

Με αυτήν τη λογική αν και προσυπογράφουμε την πρόταση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, δεν μπορεί να μην επισημάνουμε ότι από μόνη της η αλλαγή του Προέδρου δεν μπορεί να αντιστρέψει την όλη κατάσταση. Για το λόγο αυτό, καλούμε σε συνάντηση τα μέλη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Προτείνουμε να προσπαθήσουμε ένα βήμα πιο πέρα.

Να απαιτήσουμε την παραίτηση του προέδρου και παράλληλα να απαιτήσουμε να επισπευσθούν οι εκλογές αντί να απεργάζονται την παράταση της θητείας των ΔΣ.

Αν για όλους μας η κοινή παράμετρος είναι η σωτηρία του κλάδου θα πρέπει να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις, μακριά από ευχολόγια, κομματικές παρωπίδες και κουφές επιχειρηματικές δράσεις σε ένα κλάδο που είναι στα πρόθυρα της καταστροφής.

Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στις προθέσεις μας να αλλάξουμε κομματάρχες στην κορυφή του ΠΦΣ

Σκοπός μας είναι να βρίσκονται εκεί συνάδελφοι, που το φαρμακείο τους είναι η κυρία και αποκλειστική απασχόληση τους, που ανησυχούν για το αύριο και δεν προτάσσουν προσωπικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ

Α. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η. ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ