Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ / 25.6 - 4.7.2013


25.6: Νέες πιέσεις με τον ΕΟΠΥΥ για το ξεκόλλημα της νέα πληρωμής. Νέες πιέσεις προς Παπαγεωργόπουλο για την πληρωμή. Δυστυχώς η δυστοκία συνεχίζεται.
Ενημέρωση από το ΤΣΑΥ για παράταση πληρωμής εισφορών του πρώτου εξαμήνου του 2012.
Συνέντευξη Κυριάκου θεοδοσιάδη στο Healthview, λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας και λίγο μετά από την επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας όπου αναδείχθηκε το δυσθεώρητο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ.



Ο κ. Θεοδοσιάδης μίλησε για την οργή των φαρμακοποιών, που όπως λέει υποβόσκει εδώ και χρόνια, και για τις αντοχές του κλάδου που έχουν εξαντληθεί. Επίσης έκανε ένα άνοιγμα προς τους υπόλοιπους παρόχους υγείας που καταγγέλλουν επιλεκτικές πληρωμές προς τον κλάδο των φαρμακοποιών, λέγοντάς τους ότι στον αγώνα επιβίωσης πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Ημερίδα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στην ομιλία του ο κ. Θεοδοσιάδης, μίλησε για τις  θυσίες που έκαναν οι φαρμακοποιοί την τελευταία τετραετία, για τα λάθη που  κουβαλάει στην πλάτη του το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η κάρτα υγείας.

26.6:
 Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ πήγε και πάλι στον ΕΟΠΥΥ για παλιές και τρέχουσες οφειλές Κυνηγητό των χαρτιών γραφείο – γραφείο  μήπως και η διαδικασία επιταχυνθεί.
Σημαντικές εξελίξεις με παραίτηση Παπαγεωργόπουλου από τον ΕΟΠΥΥ και ανακοίνωση νέου ονόματος στη θέση του προέδρου. Ο Δημήτρης Κοντός προέρχεται από το υγειονομικό κλάδο - είναι οδοντίατρος.
28.6: Δελτίο τύπου ΠΦΣ μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου. Μεταξύ άλλων ζητάμε από τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα αυτά και να «σηκώσει τα μανίκια» για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει ομαλά.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «προς το παρόν οι φαρμακοποιοί τιμωρούνται γιατί... η φαρμακευτική δαπάνη είναι εντός των μνημονιακών στόχων!! Και τα φαρμακεία με αυξανόμενο ρυθμό μπαίνουν στον Τειρεσία, τα κατασχετήρια πολλαπλασιάζονται και τα πρώτα λουκέτα έχουν μπει.»
«Ας μην πληρώσει ο φαρμακευτικός κλάδος και η φαρμακευτική περίθαλψη την ολιγωρία των τελευταίων μηνών, που έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού τον ΕΟΠΥΥ» καταλήγει η ανακοίνωση.

1.7:
 Συνεδρίαση ΔΣ του ΠΦΣ με θέμα την ανασυγκρότηση του προεδρείου. Νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης που τόνισε μεταξύ άλλων πως «με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση, θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και όσα ενδεχομένως προστεθούν».
2.7:  Επαφές του ΠΦΣ με τον Προϊστάμενο e-ΔΑΠΥ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις τιμές των αναλωσίμων. Ζητήσαμε να επανέλθει η εφαρμογή στις προηγούμενες αναφορές τιμών για να υπάρξει η δυνατότητα από τα φαρμακεία να καταχωρήσουν γνωματεύσεις αναλωσίμων με ημερομηνία έως 30/6/2013, πράγμα που έγινε δεκτό.
4.7:  Άμεση παρέμβαση του ΠΦΣ για την μείωση των τιμών των αναλωσίμων σακχάρου. Ο ΠΦΣ ζήτησε μετά την υπογραφή Υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες τιμές αποζημίωσης των αναλωσίμων μέτρησης σακχάρου καθώς και τον καθορισμό μηδενικής συμμετοχής του ασφαλισμένου, οι εταιρείες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων αυτών να προβούν σε αντίστοιχη μείωση των τιμών χονδρικής διάθεσης, ώστε να προκύπτει λιανική τιμή 25 ευρώ, με παράλληλη έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για τα υπάρχοντα αποθέματα σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.