Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΦΣΑ: Παράλογες τιμολογήσεις φαρμάκων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έχουμε κατά καιρούς επισημάνει τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τιμολογήσεις των φαρμάκων. Εκτός του ότι πολλά φάρμακα λείπουν από την αγορά εξαιτίας αυτής της πρακτικής, σας αναφέρουμε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, από το οποίο φαίνεται το μεγαλείο αυτής της πρακτικής που ζημιώνει ποικιλοτρόπως τα φαρμακεία. Το γενόσημο σκεύασμα της εταιρείας MYLAN Olanzapine disp.tabl, των 10ml έχει χονδρική τιμή 37,92 € και λιανική τιμή 29,80€ !!!



Τα μέλη μας προμηθεύονται το σκεύασμα στη χονδρική τιμή, χωρίς τις περισσότερες φορές να διαπιστώσουν ότι η λιανική τιμή είναι μικρότερη. Όταν κάποια μέλη το διαπιστώνουν είναι πλέον αργά, αφού η συνταγή έχει καταχωριστεί στο ηλ. σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Δυστυχώς, εκτός των συνεχών απομειώσεων των αποθεμάτων μας από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το παράλογο φαινόμενο που σας περιγράψαμε ανωτέρω.

Η άμεση παρέμβαση σας για τη λύση του προβλήματος θεωρείται αναγκαία. Όπως επίσης ζωτικής σημασίας είναι και η εξεύρεση λύσης για αυτούς που έχουν ήδη ζημιωθεί οικονομικά.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος                  Ηλίας Γιαννόγλου