Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αποφυλακίζονται τα μέλη της «θηλυκής μαφίας» που λυμαίνονταν το ΙΚΑ Καλλιθέας


Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές δείχνει η ελληνική Δικαιοσύνη στις πέντε γυναίκες και τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη διασπάθιση 11 εκατομμυρίων ευρώ από το ΙΚΑ Καλλιθέας! 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί ποτέ στο Δημόσιο, καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, τα μέλη της αποκαλούμενης «θηλυκής συμμορίας» δρούσαν επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και εξέδιδαν «μαϊμού»-επιδομάτα, στο όνομα συγγενών, φίλων, ακόμα και ανυποψίαστων ασφαλισμένων, κρατώντας φυσικά ένα μεγάλο μερίδιο και για τις ίδιες.





Με τα χρήματα αυτά, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να αγόραζαν πολυτελείς βίλες και τζιπ μεγάλου κυβισμού, ζώντας παράλληλα μια υπερπολυτελή ζωή. 

Οι επτά κατηγορούμενοι, αναμένεται να αποφυλακιστούν το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης και η δίκη τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος ζητά την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής τους από το νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους έξι φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας: Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, αλλά και τον Κωνσταντίνο Καραΐσκο, σύζυγο της Ε. Μπουραζάνη, και τον Παναγιώτη-Αλέξανδρο Αιματίδη, σύζυγο της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της, πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου. Συνολικά, έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.

Οι βασικές κατηγορούμενες δέχονται την ενοχή τους, αλλά όχι για το ύψος της ζημίας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο. 

Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει από το ΙΚΑ, έχει διαπιστωθεί ότι σε μία περίπτωση ασφαλισμένη φέρεται να έλαβε τρία επιδόματα τοκετού σε διάστημα 11 μηνών, σαν να γέννησε δηλαδή τρεις φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ σε άλλη περίπτωση, ασφαλισμένος, εννέα μέλη της οικογένειάς του και τέσσερις υπάλληλοί του φέρεται να έλαβαν παράνομα, χωρίς δικαιολογητικά συνολικά 761.000 ευρώ για παροχές νοσηλείας! 

Μεταξύ των «θαυμάτων» που είχε κάνει η θηλυκή σπείρα ήταν να χορηγήσει σε ασφαλισμένη οκτώ επιδόματα τοκετού και μητρότητας! 


www.protothema.gr