Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπόθεση ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Δικαίωση φαρμακοποιών, αποσύρονται τα δερμοκαλλυντικά FREZYDERM από τα ράφια του σούπερ μάρκετ!

Μια πολύ σημαντική είδηση υπέρ των φαρμακοποιών επεφύλασσε η σημερινή ημέρα. Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση με το σούπερ μάρκετ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ των βορείων προαστίων της Αττικής. 

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία FREZYDERM HELLAS κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ, γιατί - όπως η ίδια υποστηρίζει - τα προϊόντα της τοποθετήθηκαν χωρίς τη δική της συγκατάθεση. 


Σήμερα έρχεται μια πρώτη δικαίωση για τους φαρμακοποιούς αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποσύρονται τα εν λόγω προϊόντα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση θα επιβληθεί χρηματική ποινή για κάθε παράβαση από εδώ και στο εξής. Μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση από μεριάς φαρμακοποιών υπήρξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κώστας Λουράντος (θυμηθείτε την ανάρτηση)

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που μας απέστειλε η τομεάρχης Κηφισιάς κ. Μάγδα Χριστοφίλου:




  Αγαπητοί συνάδελφοι ,

       Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι δημοσιεύτηκε, στις 16/12/13,η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τη δίκη « Θανόπουλου » , η οποία δικαιώνει σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, απόλυτα τις θέσεις μας. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε  την απαγόρευση της διάθεσης των δερμοκαλλυντικών της εταιρείας FREZYDERM HELLAS από το super market Θανόπουλος, διέταξε την απόσυρση των προϊόντων της εταιρείας, από τα ράφια του και επιπρόσθετα του επιβάλλει χρηματική ποινή για κάθε παράβαση από εδώ και στο εξής , σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του με την ως άνω απόφαση.

       Κατόπιν τούτου θεωρώ ότι επιτεύχθηκε μια πρώτη νίκη , ίσως και ιστορικής σημασίας για τον κλάδο μας , ιδίως στη δεδομένη χρονική στιγμή, πρώτον , διότι η απόφαση αυτή της ελληνικής Δικαιοσύνης μπορεί να θέσει ισχυρό ανάχωμα  στις βλέψεις διαφόρων και στις περαιτέρω προσδοκίες τους να διεισδύσουν κι άλλο στο χώρο του φαρμακείου, που είναι ο φυσικός χώρος διάθεσης όλων των προϊόντων υγείας ( αναφέρομαι στη επαπειλούμενη διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής και των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ από super market και άλλα καταστήματα ) και δεύτερον διότι με το δεδικασμένο αυτό θεμελιώνεται η κρισιμότητα και η αναγκαιότητα του επαγγέλματός μας στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και μας προσφέρεται  η δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας , θέτοντάς το ως προπύργιο για να οχυρώσουμε τους αγώνες μας, να αναδείξουμε τον επιστημονικό μας ρόλο και τη συμβολή μας στην κοινωνία και να σώσουμε την ιδέα και την οντότητα του ελληνικού φαρμακείου.

      Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους φαρμακοποιούς της Κηφισιάς που με εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την πρωτοβουλία μου, με αποτέλεσμα να διεκπεραιωθεί η υπόθεση αυτή με επιτυχία και ιδίως αυτούς τους 27 συναδέλφους , που συνυπέγραψαν μαζί μου την πρόσθετη παρέμβαση , που καταθέσαμε και κερδίσαμε στο δικαστήριο , ελπίζοντας πως το παράδειγμα αυτό της σύμπνοιας και της αγωνιστικότητας , που επιδείξαμε και του ευπρεπούς τρόπου αναμέτρησης που επιλέξαμε , θα το ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλοι συνάδελφοι , κατανοώντας πως με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να φέρουμε σε πέρας γρήγορα και αποτελεσματικά κι άλλα μελλοντικά παρόμοια εγχειρήματα.

       Τέλος , οι φαρμακοποιοί του τομέα Κηφισιάς εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον πρόεδρο του ΦΣΑ κ.Λουράντο , για την κρίσιμη παρουσία του ως μάρτυρα στο δικαστήριο, αλλά και στην εταιρεία FREZYDERM HELLAS και τον κ.Αναστασίου , διευθύνοντα σύμβουλό της, που ήταν η μόνη εταιρεία που απέδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στα φαρμακεία μας , συμμερίστηκε απόλυτα τις απόψεις μας , από την αρχή έως το τέλος και μας έδωσε τη δυνατότητα με την πρωτοβουλία της να καταθέσει  την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Θανόπουλου να διεκδικήσουμε κι εμείς και να επιτύχουμε τη δικαίωσή μας.
    
                                                                                                η  τομεάρχης Κηφισιάς

                                                                                                 Μάγδα Χριστοφίλου