Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Υφυπουργός Ανάπτυξης: Αποκάλεσε τα ΜΥΣΥΦΑ «απλή εμπορία προϊόντων πάνω από ένα ράφι»! (video)

Στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Λυριτζή - Οικονόμου έγινε συζήτηση και πάλι για τα ΜΥΣΥΦΑ. Παρών στο πάνελ ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ σε παράθυρο από τη Θεσσαλονίκη παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Για άλλη μια φορά ακούστηκαν εκφράσεις οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με τις...


... γνώσεις που έχουμε ως φαρμακοποιοί και με το γνωστικό μας αντικείμενο που δεν είναι άλλο από το φάρμακο. Ακούσαμε από τον υφυπουργό να αποκαλεί τα φάρμακα «προϊόντα» και την πώλησή τους «απλή εμπορία προϊόντων πάνω από ένα ράφι», ακούσαμε από τους δημοσιογράφους ότι είναι προτιμότερο και πιο εύκολο να βρίσκουμε τα φάρμακα στις 9 το βράδυ στο σούπερ μάρκετ κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει στο φαρμακείο (!). Εκεί βέβαια παρενέβη ο κ. Θεοδοσιάδης και τόνισε ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο: Τα φαρμακεία λειτουργούν επί 24ωρο με εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, ενώ τα σούπερ μάρκετ όχι, οπότε αυτά που υποστήριζαν οι δημοσιογράφοι έπεσαν στο κενό.

Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κύριος υφυπουργός προσπάθησε να εξισώσει τα ΜΥΣΥΦΑ με τα... απορρυπαντικά! Ειπε συγκεκριμενα: «Στα σουπερ μαρκετ υπαρχουν και αλλα προιοντα που ειναι επικινδυνα, οπως πχ. τα απορρυπαντικα που αν τα πιεις θα δηλητηριαστεις, αυτο σημαινει οτι δε πρεπει να πωλουνται στα σουπερ ή ότι πρεπει να εχει εναν ειδικο να δινει συμβουλες;»

Δείτε παρακάτω τα βίντεο:




Στο τέλος άποψη για το θέμα είχε και ο γενικός γραμματέας του εμπορικού επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος τόνισε πως όλες αυτές οι πολιτικές οδηγούν στο κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εν προκειμένω τα φαρμακεία) και να ενισχυθούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Δείτε το βίντεο με την άποψη του κ. Χατζηθεοδοσίου:


Farmakopoioi