Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

«Ο πρόεδρος του ΦΣ Χανίων εκφράζει την προσωπική του άποψη»

Με αφορμή την επιστολή του προέδρου του ΦΣ Χανίων που δημοσιεύθηκε σε μπλογκ φαρμακευτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία δηλώνει υποστηρικτής του διευρυμένου ωραρίου, συνάδελφοι από τα Χανιά μας απέστειλαν την δική τους απάντηση. 

Σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΦΣ Χανίων εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις και σίγουρα όχι της απόψεις της γενικής συνέλευσης ούτε καν του ΔΣ του τοπικού συλλόγου.

Διαβάστε την απάντηση:


ΠΕΡΙ ΩΡΑΡΙΟΥ

Πέρασαν τρία χρόνια από όταν νομιμοποιήθηκε ο ‘’θεσμός’’ του διευρυμένου ωραρίου στα φαρμακεία και ένας χρόνος απ’ όταν ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που έφερε την πλήρη πια απελευθέρωση του.

Με την εκδήλωση των πρώτων διευρυμένων συναδέλφων στην πόλη, τα Χανιά έσπευσαν να διευρύνουν το ωράριο και όλων των υπολοίπων. Δημιουργήθηκε ένα ‘’ευέλικτο’’ και προαιρετικό βεβαίως πρόγραμμα για άνοιγμα Δευτέρα απόγευμα κ Σάββατο πρωί, αφού προηγήθηκε επεισοδιακή Γ.Σ. ,όπου η ψηφοφορία κατά περίεργο τρόπο γινόταν ξανά κ ξανά έως ότου βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά σε έναν σύλλογο που ακόμα και όταν υπήρχε καθορισμένο ωράριο δεν υπήρχε σεβασμός σε αυτό, άρα στους εφημερεύοντες συναδέλφους και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Ούτε και τώρα έχει σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου που όρισε ο σύλλογος, απλά πλέον γίνεται με την ‘’ευλογία’’ του νόμου. Δεν είναι πια καιρός να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας?

Δεν είναι καιρός να σταματήσουμε να αναπαράγουμε τα κλισέ επιχειρήματα ταλαιπωρία του κόσμου, καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών κ.τ.λ.? Ανάγκες και υπηρεσίες πάντα καλύπτονταν από τους εφημερεύοντες. Αφού δεν είμαστε απλά εμπορικά καταστήματα γιατί να φερόμαστε ως τέτοια? Πώς θα κατανοήσει ο κόσμος ότι το φάρμακο δεν είναι ένα απλό εμπορικό προϊόν? Ποια η διαφορά λοιπόν του φαρμακείου από το μπακάλικο, το μανάβικο, το φούρνο?

Άλλωστε η επιτροπή ανταγωνισμού δεν έχει καμμία θέση στο χώρο της υγείας…Αντίθετα συναγωνισμός χρειάζεται για το καλό όλων μας. Πώς μπορεί να αντέξει ένας φαρμακοποιός να εργάζεται τόσες ώρες και μάλιστα με τη διαύγεια που απαιτεί η συγκεκριμένη εργασία, από τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι βάσει νόμου δουλεύουν 40ωρο?

Αντέχει οικονομικά το μέσο φαρμακείο να προσλάβει δεύτερο φαρμακοποιό,εφόσον θα πρέπει πάντα να είναι παρών, μόνο και μόνο γιατί ανοίγει και ο διπλανός?

Η πράξη δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα το αντίθετο! Στα Χανιά πόσα διευρυμένου ωραρίου φαρμακεία απασχολούν δεύτερο φαρμακοποιό? Τελικά ποιος ενδιαφέρεται για την υγεία και τη σωστή εξυπηρέτηση του κοινού? Η δήλωση του προέδρου του Φ.Σ.Χ. αφορά προσωπική του άποψη,δεδομένου οτι δεν αποτελεί διατύπωση όχι μόνο Γ.Σ. αλλά ούτε καν του Δ.Σ.,μη λαμβάνοντας υπ'όψην τις ΄΄αριστερές΄΄ φωνές που περιλαμβάνει...Αλήθεια τι άποψη έχουν για όλα αυτά?