Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Νέα υπηρεσία ανίχνευσης αδιάγνωστων με αρτηριακή υπέρταση/κολπική μαρμαρυγή από την ΟΣΦΕ

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Αρεταίος» για την ανίχνευση αδιάγνωστων διαβητικών, η ΟΣΦΕ προχωράει άμεσα στην ενεργοποίηση δεύτερης δράσης, την «Υπηρεσία ανίχνευσης ατόμων με αδιάγνωστη Αρτηριακή Υπέρταση ή/και Κολπική Μαρμαρυγή»!

Το πρόγραμμα «Αρεταίος» για την ανίχνευση αδιάγνωστων διαβητικών οργανώθηκε από την ΟΣΦΕ και έτρεξε πανελλαδικά πέρυσι, ενώ τα αποτελέσματα ήταν πέραν κάθε προσδοκίας (δείτε ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ) αναβαθμίζοντας τον ρόλο του Φαρμακοποιού στην παροχή εξειδικευμένων και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας προς την τοπική κοινωνία! Επίσης η δράση του Αρεταίου συνεχίζεται και παραμένει ένα μόνιμο όπλο στη φαρέτρα του σύγχρονου κοινοτικού Φαρμακείου!

Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και η δεύτερη δράση που οργανώνει η ΟΣΦΕ: να έρθει για να μείνει!



Η «Υπηρεσία ανίχνευσης ατόμων με αδιάγνωστη Αρτηριακή Υπέρταση ή/και Κολπική Μαρμαρυγή» θα παρουσιαστεί επίσημα την:

  Κυριακή 10-11:15π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ 

από τα στελέχη της ΟΣΦΕ, στα πλαίσια της εκδήλωσης «10η διημερίδα Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία υγείας».

Η ΟΣΦΕ πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους Φαρμακοποιούς όχι μόνο να συμμετάσχουν αλλά και να μοιραστούν εμπειρίες και προτάσεις τους από την πρώτη αντίστοιχη δράση στην οποία συμμετείχαν (Αρεταίος)! Η ΟΣΦΕ είχε υποσχεθεί, δια στόματος του Προέδρου της Σταύρου Μπελώνη, ότι οι σύγχρονες δράσεις υπηρεσιών φροντίδας υγείας θα είναι προτεραιότητά της και έτσι μέσα σε δύο μόλις χρόνια είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τη δεύτερη δράση της.

Ο διαβήτης και η αρτηριακή υπέρταση είναι δύο από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι στο μέλλον θα απασχολούν όλο και πιο πολύ την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Ο Φαρμακοποιός μέσα από την νέα αυτή υπηρεσία θα μπορεί πλέον να εκπαιδευτεί και να συμμετάσχει στην καταπολέμησή τους ώστε να σταθεί στο πλευρό των ασθενών από το πόστο του Κοινοτικού Φαρμακείου, έχοντας σύγχρονες μεθόδους και αποτελεσματικά εργαλεία στα χέρια του.