Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Έκπτωση στα γενόσημα: Ο ΕΟΠΥΥ αποδίδει στα φαρμακεία τα χρωστούμενα με το σταγονόμετρο

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή (βλέπε εδώ), ο ΕΟΠΥΥ έχει αρχίσει να εφαρμόζει τον ν. 4472/2017 που προβλέπει εκπτώσεις για τα φαρμακεία εκείνα που πετυχαίνουν τον στόχο τους στη χορήγηση γενοσήμων.

Λογικό και επόμενο να υπάρχουν δηλαδή φαρμακεία που δια συμψηφισμού θα πληρώνουν λιγότερο ή και καθόλου ριμπέιτ σε κάθε μηνιαία εκκαθάριση.

Ο συμψηφισμός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πληρωμή συνταγών ΕΟΠΥΥ Οκτωβρίου, μια πληρωμή που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι εκπτώσεις ίσχυαν αναδρομικά από τα μέσα του 2017, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος. Πολλά ήταν τα φαρμακεία που έχουν λαμβάνειν ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό επειδή έπιασαν τον στόχο των γενοσήμων.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι.....


..... ενώ θα περίμενε κανείς ο συμψηφισμός να γίνεται στο ποσό αυτό εξ ολοκλήρου από το παρακρατηθέν ριμπέιτ, ο ΕΟΠΥΥ αποδίδει μηνιαία μόνο ένα μικρό μέρος ποσοστιαία από το πιστωτικό αυτό υπόλοιπο

Με την τακτική αυτή του ΕΟΠΥΥ, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ένα φαρμακείο θα αργήσουν να επιστραφούν, ενώ ταυτόχρονα θα πληρώνουν κανονικά το αναλογούν ριμπέιτ!