Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

CVS Pharmacy: Παραδίδει φάρμακα με αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό!

Μετά την παράδοση μέσω drone έρχονται τα αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους

Η αλυσίδα φαρμακείων CVS Pharmacy στις ΗΠΑ, μετά τις αποστολές φαρμάκων με drone της UPS (βλ. f.daily #0153) προχωράει -δοκιμαστικά προς το παρόν- στο επόμενο βήμα, την παράδοση φαρμάκων με οχήματα που κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγό!

Πρόκειται για κατασκευές της start-up εταιρείας Nuro, που δημιουργήθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google. Από το 2018 μέχρι σήμερα η Nuro ασχολιόταν με παραδόσεις τροφίμων και φαγητών στις πολιτείες Αριζόνα και Τέξας.

Σήμερα συνεργάζεται με τη CVS στο Houston και θα δοκιμάσουν μέσα στον Ιούνιο την παράδοση συνταγών και άλλων ειδών ανάγκης κατ' οίκον.

Οι πελάτες του φαρμακείου CVS στο προάστιο Bellaire θα κάνουν την.....


..... παραγγελία τους με συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα είδη φαρμακείου στο cvs.com ή στην εφαρμογή CVS Pharmacy και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την παράδοση με τα ρομπότ οχήματα, και μάλιστα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

«Παρατηρούμε μια αυξημένη ζήτηση για την παράδοση συνταγογραφούμενων φαρμάκων κατ' οίκον», δήλωσε ο Ryan Rumbarger, ανώτερος αντιπρόεδρος καταστημάτων στη CVS Health και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές για το πώς μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, όταν δεν είναι εύκολο για αυτούς να επισκεφθούν τα φαρμακεία μας».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτεινόμαστε σε έναν εντελώς νέο κλάδο: την υγεία», δήλωσε ο Dave Ferguson, συνιδρυτής και πρόεδρος της Nuro, συμπληρώνοντας: «Μέσω της συνεργασίας μας με τη CVS, ελπίζουμε να διευκολύνουμε τους πελάτες να έχουν απευθείας στα σπίτια τους τα φάρμακα, τις συνταγές και άλλα πράγματα που χρειάζονται».