Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Απ.Βαλτάς για πανδημία και εμβολιασμό στο Evidence Based Healthcare Online Conference "The Covid-19 Case"


Στο διαδικτυακό συνέδριο Evidence Based Healthcare Online Conference "The Covid-19 Case" ο κ. Βαλτάς ανέφερε ότι τα φαρμακεία ήταν οι μονοί χώροι που έμειναν ανοιχτοί την περίοδο του Lock down και που επωμίστηκαν μεγάλο φόρτο αφού δεν μπορούσε να επιλυθεί το θέμα της διαχείρισης των φαρμάκων. Υπήρχαν ελλείψεις αντισηπτικών και σε μάσκες και παρόλα αυτά εμείς έπρεπε να είμαστε εκεί, τόνισε. 

«Σε άλλες χώρες υπήρξαν ειδικά κονδύλια για τους φαρμακοποιούς. Ο κλάδος έδωσε εξετάσεις για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πήρε άριστα. Βοήθησε στον έλεγχο, τη συγκράτηση και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τη συνεχή λειτουργία των φαρμακείων οι φαρμακοποιοί βρέθηκαν κοντά στους ασθενείς προσφέροντας της ασφάλεια της φαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψαν τα κενά του συστήματος υγείας», συνέχισε. 

Για το θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού επισήμανε ότι έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε ένα ποσοστό που αγγίζει το 90%. Έχουμε, μάλιστα, δημιουργήσει ένα νέο σποτ που είναι συνέχεια του περσινού πολύ επιτυχημένου που παρακίνησε τον κόσμο να εμβολιαστεί, είπε. 

 

 

Επίσης ανέφερε ότι το φαρμακείο σήμερα έχει λόγο στην ενημέρωση και στην πρόληψη του κοινού. Όραμα του κλάδου είναι το φαρμακείο να καταστεί βασικός πυλώνας υπηρεσιών υγείας με θεσμικό ρόλο στον τομέα αυτό.

πηγή: dailypharmanews