Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών: «Άκυρη η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το ωράριο!»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στις 24-7-2013 αναρτήθηκε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας των φαρμακείων της Αθήνας 62 ωρών.

Από την πρώτη στιγμή η Πανεπιστημονική αντέδρασε . Εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της...



.....  συγκεκριμένης απόφασης , κάλεσε σε σύσκεψη φαρμακοποιούς και Συνδικάτο Φαρμακουπαλλήλων Αθήνας για συντονισμό του αγώνα , ενώ από κοινού Συνδικάτο Φαρμακουπαλλήλων και Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών έκαναν συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας και παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο , Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής . Επίσης ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής Καβαλάρης Ι. στο Δ.Σ. του Φ.Σ.Αττικής , απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δ.Αθηναίων όσο και στον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Την 1-10-2013 ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης στέλνει στον Δ.Αθηναίων την με Α.Π.42461/35073 απόφασή του στην οποία καταλήγει : ‘’Η ληφθείσα υπ’αριθμό 782/2013 απόφαση του Δ.Αθηναίων δεν δύναται να εφαρμοσθεί λόγω ελλείψεως νομιμότητας και παρακαλείται ο Δ.Αθηναίων να προβεί στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες’’.

Μια μάχη κερδήθηκε αλλά όχι και ο πόλεμος. Το ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων δεν έχει λυθεί. Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης , Δ.Ν.Τ. και Ευρ. Ένωσης συνεχίζεται. Αυτός ο αγώνας θα οδηγεί σε απόσπαση κατακτήσεων , θα δημιουργεί αναχώματα , όταν δίνεται σε συμμαχία με εργαζόμενους , συνταξιούχους , ασθενείς , με άλλους αυτοαπασχολούμενους υγειονομικούς , συγκροτώντας κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αθήνα 13-10-2013